Video

Formula 1: Γέμισε συντρίμμια η πίστα του Σπα μετά το τρομακτικό ατύχημα των Τζοβινάτσι – Ράσελ

Formula 1: Γέμισε συντρίμμια η πίστα του Σπα μετά το τρομακτικό ατύχημα των Τζοβινάτσι – Ράσελ
Formula 1: Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι έχασε τον έλεγχο της Άλφα Ρομέο του και έπεσε άτσαλα στον τοίχο, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ δεν μπόρεσε να τον αποφύγει με αποτέλεσμα να γεμίσει συντρίμμια η πίστα του Σπα.

Για μια στιγμή οι φίλοι της Formula 1 που παρακολουθούσαν το Grand Prix του Βελγίου πάγωσαν. Ξαφνικά ο σκηνοθέτης έδειξε ένα πλάνο με δυο διαλυμένα μονοθέσια και την πίστα γεμάτη συντρίμμια από τη σύγκρουση. Όλοι σκέφτηκαν ότι τα δυο μονοθέσια συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα να βγουν εκτός πίστας. Ωστόσο η πραγματικότητα ήταν διαφορετική.

Ο Αντόνιο Τζοβινάτσι έχασε τον έλεγχο της Άλφα Ρομέο και έπεσε με αρκετή δύναμη πάνω στον τοίχο. Ο Τζορτζ Ράσελ που ακολουθούσε δεν μπόρεσε να αποφύγει τον Ιταλό με αποτέλεσμα να βγει εκτός πίστας και να καταλήξει και εκείνος πάνω σε τοίχο. Μπορεί τα δυο μονοθέσια να μην ήρθαν σε επαφή, αλλά γέμισαν την πίστα θραύσματα. Φυσικά χρειάστηκε να μπει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας προκειμένου να μπορέσουν να καθαρίσουν την πίστα από τα συντρίμμια. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δυο πιλότοι βγήκαν από τα μονοθέσια τους χωρίς κανένα πρόβλημα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Απόλυτος κυρίαρχος και στο Βέλγιο ο Χάμιλτον

Από τα δοκιμαστικά του Σαββάτου φάνηκε ότι οι Mercedes και ο Χάμιλτον θα έχουν ένα εύκολο απόγευμα. Ο Βρετανός κέρδισε την Pol Position και στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Βάλτερι Μπότας. Στην τρίτη θέση ξεκίνησε ο Μαξ Φερστάπεν και στην τέταρτη ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με τη Ρενό. Πριν την έναρξη του αγώνα ξεκίνησαν τα προβλήματα για ορισμένους πιλότους. Για την ακρίβεια για την ομάδα της McLaren καθώς ο Κάρλος Σάινθ είχε σπασμένη εξάτμιση και δεν μπορούσε να ξεκινήσει τον αγώνα.

Ο Λούις Χάμιλτον έκανε εξαιρετική εκκίνηση και κατάφερε να μείνει στην πρώτη θέση. Οι πρωτοπόροι παρέμειναν στις θέσεις κάτι που δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Το αυτοκίνητο ασφαλείας που μπήκε στην πίστα μετά την σύγκρουση του Τζιοβανάτζι δεν επηρέασε ουσιαστικά τον αγώνα, ενώ η βροχή που μπορεί να περίμεναν πολλοί δεν ήρθε ποτέ. Μπορεί στις θέσεις του βάθρου να μην υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον,αλλά από την τέταρτη θέση και κάτω δόθηκε μεγάλη μάχη.

Ειδικότερα για την πέμπτη θέση έδωσαν μάχη μέχρι το τέλος οι Όκον, Άλμπον και Νόρις. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Grand Prix ήταν εξαιρετικό για την Ρενό που τελείωσε τον αγώνα στις θέσεις 4 και πέντε. Αντίθετα απογοητευτικός ήταν ο αγώνας για τις Φεράρι που έμειναν αμφότερες εκτός βαθμολογούμενης δεκάδας. Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα ήταν η εξής: Χάμιλτον, Μπότας, Φερστάπεν, Ρικιάρντο, Όκον, Άλμπον, Νόρις, Γκάσλι, Στρολ, Πέρεζ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments