Αθλητισμός

Άρης ΟΦΗ κλήρωση: Με Κόλος Κοβαλίβκα οι Θεσσαλονικείς, με Απόλλωνα Λεμεσού οι Κρητικοί

Άρης ΟΦΗ κλήρωση: Με Κόλος Κοβαλίβκα οι Θεσσαλονικείς, με Απόλλωνα Λεμεσού οι Κρητικοί
Άρης ΟΦΗ κλήρωση: Τους αντιπάλους τους έμαθαν οι δύο ομάδες για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Μονά θα είναι τα παιχνίδια.

Απέφυγαν τα πολύ δύσκολα ο Άρης και ο ΟΦΗ στην κλήρωση για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League. Με την Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία θα παίξουν οι Θεσσαλονικείς, με τον Απόλλωνα Λεμεσού οι Κρητικοί. Τα ματς είναι μονά με Άρη και ΟΦΗ να υποδέχονται τις αντιπάλους τους στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και στο «Γεντί Κουλέ» αντίστοιχα, στις 17 Σεπτεμβρίου.

Δείτε τα ζευγάρια αναλυτικά όπως βγήκαν από την κλήρωση στη Νιόν της Ελβετίας

Το αγωνιστικό προφίλ της Κόλος Κοβαλίβκα

Η ουκρανική ομάδα ιδρύθηκε μόλις το 2012, ενώ αυτή είναι η πρώτη της παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η περσινή χρονιά ήταν μόλις η πρώτη της στη μεγάλη κατηγορία της Ουκρανίας. Τερμάτισε στην 6η θέση του πρωταθλήματος πέρυσι, επικράτησε της Μαριουπόλ στα play off, εξασφαλίζοντας εισιτήριο συμμετοχής στην προκριματική φάση του Europa League. Ο προπονητής της Ρουσλάν Κοστίσιν παραδέχθηκε ότι «αυτό δεν θα μπορούσαμε να το φανταστούμε ούτε στα πιο τρελά όνειρά μας».

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από Ουκρανούς παίκτες και μόλις τρεις ξένους. Τον Σενεγαλέζο μέσο Άλβαρο Εν Γκαμά ο οποίος αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι, τον συμπατριώτη του Μαμαντού Ντανφά που επίσης προστέθηκε στο ρόστερ τον περασμένο Μάρτιο και τον Άρνι Βίλιαμσον από την Ισλανδία.

Στην πρεμιέρα της στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας ηττήθηκε με 3-1 από τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Το επόμενο παιχνίδι της Κοβαλίβκα είναι στην έδρα της, το «Obolon», χωρητικότητας 5.100 θέσεων, απέναντι στη Λβιβ.

Το αγωνιστικό προφίλ του Απόλλωνα Λεμεσσού

O Απόλλωνας Λεμεσού βρίσκεται σε φάση αναδιοργάνωσης με τον Σωφρονή Αυγουστή στον πάγκο του. Η διοίκηση της κυπριακής ομάδας προχώρησε σε μεγάλες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Χαρακτηριστικό είναι πως έφυγαν έντεκα ποδοσφαιριστές, ενώ ήρθαν τέσσερις. Τα πιο γνωστά ονόματα είναι αυτά των Ντιγκινί από τον Άρη και του Νταμπό από τη Νέφτσι Μπακού. Στα σχέδια του Απόλλωνα είναι και έξτρα μεταγραφική ενίσχυση.

ΟΦΗ και Απόλλωνας Λεμεσού έχουν καλές σχέσεις. Μετά την έλευση του Περικλή Παπαπαναγή το περσινό καλοκαίρι, φέτος πήραν τον δρόμο για το Ηράκλειο οι Βαχίντ Σελίμοβιτς και Αντριάν Σαρδινέρο. Από την άλλη, στην ομάδα της Κύπρου βρίσκονται τρεις πρώην του ΟΦΗ: Ο Κυριάκος Κακαβελάκης και οι Νίκος Κουνδουράκης, Κώστας Παππάς.

Στον δεύτερο γύρο του Europa League προκρίθηκε άνετα αφού ξεπέρασε το εμπόδιο της Σαμπουρτάλο από την Γεωργία. Την Κυριακή συνέτριψε τον Ερμή Αραδίππου με 6-0.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments