Αθλητισμός

Προμηθέας κορωνοϊός: Δεύτερο θετικό κρούσμα στην ομάδα της Πάτρας

Προμηθέας κορωνοϊός: Δεύτερο θετικό κρούσμα στην ομάδα της Πάτρας
Προμηθέας κορωνοϊός: Ο ιός «χτύπησε» για δεύτερη φορά στην ομάδα μπάσκετ της Πάτρας.

Άλλος ένας αθλητής, μετά τον Τζεχάιβ Φλόιντ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στον Προμηθέα Πάτρας. Η ομάδα της Πάτρας δεν ανακοίνωσε ποιος είναι ο αθλητής που αποτελεί το νέο κρούσμα του ιού.

Η επίσημη ανακοίνωση του Προμηθέα

Η ομάδα της Basket League ανακοίνωσε: «Ο Προμηθέας Πάτρας, με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει πως τ’ αποτελέσματα, μετά την πραγματοποίηση των χθεσινών τεστ ανίχνευσης COVID-19 για όλα τα μέλη της Ανδρικής ομάδας (αθλητές, προπονητές και το υπόλοιπο staff) ήταν αρνητικά, εκτός από έναν αθλητή που διεγνώσθη θετικός και παρακολουθείται από τους αρμόδιους γιατρούς και από το ιατρικό επιτελείο μας. Ευχόμαστε περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον αθλητή μας».

Το πρώτο κρούσμα έγινε γνωστό από το πρωί της Κυριακής 30/8, όταν η πατρινή ομάδα το ανακοίνωσε επισήμως, όπως και τη ματαίωση των δύο φιλικών αγώνων που επρόκειτο να δώσει η ομάδα με τον Ολυμπιακό. Μερικές ώρες αργότερα ο Αμερικανός σέντερ, Τζεχάιβ αποκάλυψε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως βρέθηκε θετικός, λέγοντας μάλιστα πως έχει κάποια ελαφριά συμπτώματα.

Δείτε την ανάρτηση του Αμερικανού άσου

Να σημειώσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 183 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο, ενώ τέσσερις συμπολίτες μας εξέπνευσαν εξαιτίας του κορωνοϊού. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει: «Σήμερα ανακοινώνουμε 183 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 10317, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2089 (20.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4570 (44.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (27.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 94.4%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 153 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 4 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 266 θανάτους συνολικά στη χώρα. 96 (36.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments