Τεχνολογία

H Apple προχωρεί στην παραγωγή 75 εκατομμυρίων iphones για τα δίκτυα 5G

H Apple προχωρεί στην παραγωγή 75 εκατομμυρίων iphones για τα δίκτυα 5G
Τον Οκτώβριο η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά τέσσερα νέα μοντέλα με ταχύτητες δικτύων 5ης γενιάς.

Τέσσερα νέα μοντέλα με ταχύτητες δικτύων 5ης γενιάς, αναμένεται να παρουσιάσει στην αγορά μέσα στον Οκτώβριο η Apple, η οποία έχει ήδη ζητήσει από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται για την κατασκευή των συσκευών της να φροντίσουν για την παραγωγή 75 εκατομμυρίων iphones για τα δίκτυα 5G. Σύμφωνα με το Bloomberg η Apple προσδοκά να διαθέσει μέχρι το τέλος του χρόνου τουλάχιστον 80 εκατομμύρια iphones στη διεθνή αγορά.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα καθημερινή, τον Οκτώβριο, συγκεκριμένα, η εταιρεία θα παρουσιάσει τέσσερα νέα μοντέλα με ταχύτητες δικτύων 5ης γενιάς, διαφορετικό σχεδιασμό και περισσότερες επιλογές στα μεγέθη της οθόνης τους. Πάντως τα φθηνότερα μοντέλα θα αρχίσουν να πωλούνται πρώτα από τα υπόλοιπα για τους καταναλωτές.

Επιπροσθέτως ο αμερικανικός όμιλος υψηλής τεχνολογίας ετοιμάζει έναν νέο iPad Air με οθόνη από τη μια άκρη της συσκευής έως την άλλη, όπως το iPad Pro, δυο νέες εκδόσεις ρολογιών Apple watch συνδεδεμένων με το ίντερνετ, καθώς και τα πρώτα του ακουστικά, εκτός εκείνων της μάρκας Beats. Επίσης εν εξελίξει βρίσκεται και ένα μικρότερο ηχείο HomePod. Ακόμη η Apple σύμφωνα με με τις προαναφερθείσες πηγές, αναπτύσσει μια νέα μορφή διαδικτυακής τηλεόρασης Apple Tv η οποία έχει πιο γρήγορο επεξεργαστή και αναβαθμισμένο τηλεχειριστήριο.

Πάντως αυτό το νέο προϊόν ενδεχομένως να λανσαριστεί το 2021. Είναι ενδιαφέρον πως αν και η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊου έχει δημιουργήσει ασφυκτικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία συνολικά και ειδικά στα διεθνή συστήματα των εφοδιαστικών αλυσίδων η Apple φαίνεται αισιόδοξη.

Εκτιμά  ότι η ζήτηση θα είναι ζωηρή για τα εμβλητικά της προϊόντα όπως είναι το iphone, το iPad και οι υπολογιστές Mac, ειδικά από ανθρώπους που σπουδάζουν και εργάζονται εξ’αποστάσεως. Από τις αρχές της χρονιάς η τιμή της μετοχής της έχει σημειώσει θεαματική άνοδο της τάξεως του 76% καθιστώντας την την πρώτη εταιρεία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με χρηματιστηριακή αξία άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Εάν δε συγκριθεί με το αντίστοιχο διάστημα του 2019 η άνοδος της μετοχής φθάνει το 150% ενώ  η κεφαλαιοποίηση της Apple υπερβαίνει τη συνολική των εταιρειών που απαρτίζουν τον δείκτη FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments