Ελλάδα

Οδηγίες ΕΟΔΥ σχολεία: Οι συμβουλές του Οργανισμού στους μαθητές

Οδηγίες ΕΟΔΥ σχολεία: Οι συμβουλές του Οργανισμού στους μαθητές
Οδηγίες ΕΟΔΥ σχολεία: Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας κυκλοφόρησε κατάλογο με συμβουλές προς τους μαθητές εν όψει του ανοίγματος των σχολείων.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κυκλοφόρησε οδηγίες και συμβουλές προς τους μαθητές εν όψει του ανοίγματος των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου. Ο ΕΟΔΥ κυκλοφόρησε δύο έντυπα τα οποία μπορούν να διαβάσουν οι μαθητές. Το πρώτο έχει να κάνει με το πώς θα μπαίνουν στις τάξεις και τι μπορούν να κάνουν σε περίπτωση που, για παράδειγμα, έχει τελειώσει το αντισηπτικό.

Το δεύτερο έντυπο αναφέρεται γενικότερα σε οδηγίες προστασίας από την ασθένεια Covid-19. Δείτε τα δύο έντυπα σε μορφή pdf:

Οδηγίες προς τους μαθητές

Οδηγίες προστασίας από την ασθένεια COVID-19

Να σημειώσουμε ότι μετά από κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας και της ηγεσίας της Εκκλησίας, τελικά ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς θα γίνει κανονικά στις 14 Σεπτεμβρίου, ανήμερα δηλαδή του ανοίγματος των σχολείων, και όχι την επομένη (στις 15 Σεπτεμβρίου), μετά τις 11:00 το πρωί.

Αυτό αποφασίστηκε για να μην δημιουργηθούν δυσλειτουργίες στο ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Αρχικά υπήρξε η σκέψη ο αγιασμός να μεταφερθεί μία ημέρα μετά το άνοιγμα των σχολείων λόγω της γιορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, καθώς οι κληρικοί θα έπρεπε να βρίσκονται στους Ιερούς Ναούς, τουλάχιστον μέχρι στις 11 το πρωί.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, είχε κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αγιασμός στα σχολεία θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου. Γιατί στις 14 οι κληρικοί θα έχουν λειτουργίες. Θα γίνει ο αγιασμός, όπως αποφασίσουν στα γραφεία των καθηγητών. Θα αγιάσουν οι κληρικοί τις αίθουσες. Να ευχηθούμε για τα παιδιά να έχουν πρόοδο και μακριά από τα παιδιά μας οι αρρώστιες».

Πρέπει, επίσης, να υπογραμμιστεί ότι ο αγιασμός θα γίνει ανά τάξη και σε εξωτερικό χώρο έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τέλος η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκεται, συνοδεύοντας τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Να θυμίσουμε ότι κατάλογο με οδηγίες προς τους μαθητές εν όψει του ανοίγματος των σχολείων είχε κυκλοφορήσει και το υπουργείο Παιδείας. Μπορείτε να δείτε τις οδηγίες του υπουργείου εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments