Ελλάδα

Πτήση Κρήτη Λονδίνο: Οκτώ επιβάτες εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Πτήση Κρήτη Λονδίνο: Οκτώ επιβάτες εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό
Πτήση Κρήτη Λονδίνο: Θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν 8 επιβάτες της πτήσης που επέστρεψε στην αγγλική πρωτεύουσα στις 25 Αυγούστου.

Ανησυχία προκαλεί η είδηση που αναφέρει ότι θετικοί στον κορωνοϊό εντοπίστηκαν οκτώ επιβάτες πτήσης της Wizz Air από την Κρήτη στο Λονδίνο. Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η εν λόγω πτήση επέστρεψε στην αγγλική πρωτεύουσα στις 25 Αυγούστου με 8 νεαρούς να εντοπίζονται θετικοί στον ιό.

Πιο συγκεκριμένα, οι νεαροί ήταν από το Χάμσαϊρ και είχαν κάνει τις διακοπές τους στο νησί. Μετά από τους καθιερωμένους ελέγχους από τις υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας βρέθηκαν θετικοί όταν έφτασαν στο αεροδρόμιο του Λούτον και τέθηκαν σε καραντίνα. Η συγκεκριμένη είδηση, όπως είναι λογικό, προκαλεί ανησυχία αφού δείχνει ότι τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι περισσότερα από αυτά που μπορούν να εντοπίσουν οι Αρχές.

Η αεροπορική εταιρεία Wizz Air σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι δεν γνώριζε πως οι επιβάτες της πτήσης της από την Κρήτη νοσούσαν από την COVID-19 μέχρι να το διαβάσουν στη γνωστή εφημερίδα «Guardian». Μάλιστα, η εταιρεία κατηγόρησε τις υγειονομικές Αρχές της Βρετανίας ότι θα έπρεπε μετά τα τεστ να είχαν προβεί σε επείγουσες ενέργειες για τον εντοπισμό των υπολοίπων 204 επιβατών του αεροσκάφους και να γίνει η απαραίτητη ιχνηλάτηση.

Τι εξετάζεται για Ελλάδα και Πορτογαλία

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Τμήματος Υγείας και Πρόνοιας της Βρετανίας υποστήριξε πως γνώριζαν για τα κρούσματα και τους είχαν ενημερώσει να μπουν σε καραντίνα. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ματ Χάνκοκ, εξετάζεται το ενδεχόμενο τόσο η Ελλάδα όσο και η Πορτογαλία να συμπεριληφθούν στη λίστα με τις χώρες που θα υπάρχει υποχρέωση καραντίνας για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Βρετανία, ωστόσο, όπως είπε, οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου.

Να υπογραμμίσουμε ότι ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου, TUI, ανέστειλε τα πακέτα διακοπών του στη Ζάκυνθο, μετά την επιβεβαίωση από τη Δημόσια Αρχή Υγεία της Ουαλίας για τουλάχιστον 16 περιπτώσεις κορωνοϊού, που βρίσκονταν στην πτήση Tui 6215 από τη Ζάκυνθο προς το Κάρντιφ στις 25 Αυγούστου.

Η τελευταία Notam στην Ελλάδα αφορούσε τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η τελευταία Notam που έχει κυκλοφορήσει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελλάδα έχει να κάνει με τους ταξιδιώτες από τη Ρωσία. Σύμφωνα με τη νέα ταξιδιωτική οδηγία, οι ταξιδιώτες θα εισέρχονται στη χώρα μόνο με αρνητικό τεστ από τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου. Η Notam προβλέπει ανώτατο όριο εισόδου 500 ατόμων την εβδομάδα από τη Ρωσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments