Ελλάδα

Κορωνοϊός Δήμος Κορυδαλλού: Θετικό κρούσμα του ιού σε βρεφονηπιακό σταθμό

Κορωνοϊός Δήμος Κορυδαλλού: Θετικό κρούσμα του ιού σε βρεφονηπιακό σταθμό
Κορωνοϊός Δήμος Κορυδαλλού: Θετικό κρούσμα εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό. Η ανακοίνωση του Δήμου.

Κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε σε βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Κορυδαλλού. Ο Δήμος σε ανακοίνωσή του, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρει ότι «ο Σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου».

Δείτε την ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού

«Ο Δήμος Κορυδαλλού, ενεργώντας προληπτικά και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στα παιδιά, τους γονείς και το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών, διενήργησε, κατά την περίοδο 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, τεστ για την ανίχνευση του Covid -19 σε όλο το προσωπικό των βρεφονηπιακών σταθμών (δασκάλες, βοηθητικό προσωπικό κτλ).  Η διενέργεια του τεστ έγινε ΠΡΙΝ την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

Μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό Covid -19. Για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε, άμεσα, ο ΕΟΔΥ και ο ιατρός εργασίας του Δήμου Κορυδαλλού.

Εφαρμόζοντας, απαρέγκλιτα, το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν, ανακοινώνεται ότι:

• Το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες και ως εκ τούτου διακόπτεται η λειτουργία του. • Ο Σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε σχολαστικά, όπως άλλωστε και οι υπόλοιποι σταθμοί και σχολεία του Δήμου. • Ο Σταθμός θα λειτουργήσει εκ νέου και θα υποδεχτεί τα πρώτα βρέφη σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες».

Να θυμίσουμε ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα, ενώ 5 άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας του ιού. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments