Ελλάδα

Κορωνοϊός δομές μεταναστών: Σε καραντίνα Σχιστό, Μαλακάσα, Ελαιώνας και Μόρια

Κορωνοϊός δομές μεταναστών: Σε καραντίνα Σχιστό, Μαλακάσα, Ελαιώνας και Μόρια
Κορωνοϊός δομές μεταναστών: Τέσσερις από τις δομές όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες είναι πλέον σε καραντίνα.

Τέσσερις από τις δομές όπου φιλοξενούνται πρόσφυγες και μετανάστες είναι πλέον σε καραντίνα λόγω του κορωνοϊού. Τουλάχιστον 10 κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στο ΚΥΤ της Μόριας, που ήταν σε απομόνωση, ενώ σε καραντίνα τέθηκαν και οι δομές σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα, με κοινές αποφάσεις των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στις παραπάνω δομές θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Σήμερα Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνου Λογοθέτη, του Διοικητή Πρώτης Υποδοχής, Τάσου Μαντάγαρη και του Προϊσταμένου Ετοιμότητας και Απόκρισης του ΕΟΔΥ, Σπύρου Σαπουνά, σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων COVID-19 σε δομές Προσφύγων και Μεταναστών της χώρας.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, προτεραιότητα είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19.

Τι ισχύει για το ΚΥΤ στη Μόρια

Μετά από ελέγχους που πραγματοποίησε ο ΕΟΔΥ στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) στη Μόρια, εντοπίστηκαν άλλα εννιά θετικά κρούσματα του κορωνοϊού. Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα (ένας πρόσφυγας με καταγωγή από τη Σομαλία που είχε ταξιδέψει στην Αθήνα).

2000 δείγματα ήταν αυτά που εξετάστηκαν από τις υγειονομικές Αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, έχουν ολοκληρωθεί οι 1000 περίπου έλεγχοι, οι οποίοι αφορούν επαφές του πρώτου θετικού κρούσματος που εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Οι εννέα θετικοί στον κορωνοϊό αιτούντες άσυλο έχουν απομονωθεί, ενώ ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Να θυμίσουμε ότι σήμερα Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 156 νέα κρούσματα, ενώ 5 άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας του ιού. Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 156 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11663, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες. 2258 (19.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5065 (43.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 90.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 160 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 289 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (37.0%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments