Ελλάδα

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Τρίτη 8 /09/2020

Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid-19 σήμερα Τρίτη 8 /09/2020
Νέα κρούσματα στην Ελλάδα για τον Covid - 19 σήμερα: Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα κορωνοϊού που επιβεβαιώθηκαν είναι 169.

Σε σταθερή πορεία παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα.  Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 169 εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 11832 και οι νεκροί -όπως θα δείτε και στο παρακάτω Infographic- έφτασαν τους  290 καθώς σήμερα είχαμε έναν νέο θάνατο με τελευταία απώλεια έναν 49χρονο άντρα που κατέληξε στο ΑΧΕΠΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ αναφέρει:

Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δεκάδες τα κρούσματα σε εργοστάσιο στα Γιαννιτσά

Συναγερμός στα Γιαννιτσά μετά από τον εντοπισμό δεκάδων κρουσμάτων σε εργοστάσιο επεξεργασίας και κονσερβοποίησης φρούτων στην περιοχή. Η ανησυχία αυξάνεται καθώς στο συγκεκριμένο χώρο εργάζεται περίπου 700 άτομα από τρεις νομούς. Εκτός από τα Γιαννιτσά εργαζόμενοι από το Κιλκίς και την Πιερία μετακινούνται καθημερινά για να εργαστούν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο.

Αρχικά εντοπίσθηκαν 13 κρούσματα μεταξύ 30 εργαζομένων οι οποίοι μετακινούνται καθημερινά προς και από τα Γιαννιτσά από τη Γουμένισσα Κιλκίς όπου κατοικούν, με λεωφορείο. Κατά την ιχνηλάτηση διαπιστώθηκαν κι άλλα κρούσματα με τον αριθμό να ξεπερνά πλέον τα 35, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος.

Οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ. Στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης γίνονται τεστ και στους άλλους εργαζόμενους, τόσο από τα Γιαννιτσά όσο και από τη Γουμένισσα, αλλά και στους συγγενείς και τις επαφές των κρουσμάτων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του protothema.gr αναμένεται να ανακοινωθούν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, που θα αφορούν στην περιοχή της Γουμένισσας.

Τα εργοστάσια αναδεικνύονται σε αδύναμους κρίκους της πανδημίας, καθώς η περίπτωση των Γιαννιτσών είναι η τρίτη μετά από τα πολλά κρούσματα σε εργοστάσια της Καβάλας και της Χαλκιδικής. Το ίδιο φαινόμενο έχει παρατηρηθεί και σε χώρες του εξωτερικού, και συγκεκριμένα σε εργοστάσια τροφίμων που από ότι φαίνεται είναι πιο ευάλωτα στη διασπορά. Σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό έχει ν να κάνει πιθανόν με τις θερμοκρασίες και την υγρασία που υπάρχει σε τέτοιους χώρους, και τα μέτρα προστασίας πρέπει να τηρούνται με συνέπεια.

Κρούσματα σε σχολικές μονάδες στα Τρίκαλα

Συναγερμός έχει σημάνει και στην πόλη των Τρικάλων ύστερα από τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε δύο σχολικές μονάδες. Πρόκειται για ένα βρεφονηπιακό σταθμό και ένα γυμνάσιο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του trikalavoice.gr, βρέθηκε θετικός στον ιό εργαζόμενος του βρεφονηπιακού σταθμού. Οι αρμόδιοι, από το πρωί της Τρίτης 8 Σεπτεμβρίου, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και αντιμετωπίζουν την κατάσταση με απολυμάνσεις και στις δύο εκπαιδευτικές μονάδες των Τρικάλων.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό των Τρικάλων, Λέσχη 97,6, τόνισε ότι ο Δήμος βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον ΕΟΔΥ, εφαρμόζοντας όλα τα μέτρα. «Με πιστή τήρηση των προβλεπομένων, των νόμων, των πρωτοκόλλων, έγινε ήδη από το πρωί της Τρίτης, απολύμανση στους χώρους του σχολείου και του βρεφονηπιακού σταθμού. Επίσης γίνεται πρόσθετη ιχνηλάτηση και ειδοποιήθηκαν οι γονείς – κηδεμόνες, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό των δύο μονάδων», είπε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως για προληπτικούς λόγους ο βρεφονηπιακός σταθμός θα παραμείνει κλειστός για 14 ημέρες, ενώ στο γυμνάσιο ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία. Η συνέχιση λειτουργίας των δύο μονάδων θα γίνει βάσει νεότερων οδηγιών που θα δοθούν από τον ΕΟΔΥ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments