Διεθνή

Κορωνοϊός νεκροί: Τα κρούσματα πλησιάζουν τα 28 εκατομμύρια – Σχεδόν 896.000 οι θάνατοι παγκοσμίως

Κορωνοϊός νεκροί: Τα κρούσματα πλησιάζουν τα 28 εκατομμύρια – Σχεδόν 896.000 οι θάνατοι παγκοσμίως
Κορωνοϊός νεκροί: Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Περισσότερα από 27,57 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης από το νέο κορωνοϊό έχουν αναφερθεί σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον αριθμό των θανάτων να φτάνει στους 895.990, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Reuters.

Περιστατικά μόλυνσης έχουν αναφερθεί σε περισσότερες από 210 χώρες και περιοχές, από την καταγραφή των πρώτων μολύνσεων στην Κίνα, τον Δεκέμβριο του 2019. Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί καλύτερα για την επόμενη πανδημία, καθώς κάλεσε τις χώρες να επενδύσουν στη δημόσια υγεία.

«Αυτή δεν θα είναι η τελευταία πανδημία», εξέφρασε ο Τέντρος σε ενημέρωση του Τύπου στη Γενεύη. «Η Ιστoρία μας διδάσκει ότι οι επιδημίες και οι πανδημίες είναι μέρος της ζωής. Αλλά όταν έρθει η επόμενη πανδημία, ο κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος, περισσότερο έτοιμος από ό,τι ήταν αυτή τη φορά». Και να θυμίσουμε πως τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, η Ινδία έγινε η δεύτερη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού παγκοσμίως, μετά τις ΗΠΑ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε αυτόν της Βραζιλίας.

Δείτε live την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο:

Στην Ινδία έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 4,2 εκατομμύρια κρούσματα από την έναρξη της πανδημίας, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, έναντι 4,1 εκατομμυρίων στη Βραζιλία και 6,25 εκατομμυρίων στις ΗΠΑ. Η ινδική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει 71.642 θανάτους από κορωνοϊό, ενώ στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί 126.203 και στις ΗΠΑ 188.540. Πολλοί ειδικοί εκτιμούν εξάλλου ότι οι αριθμοί στην Ινδία είναι υποτιμημένοι, αναφέροντας τον χαμηλό αριθμό διαγνωστικών τεστ που έχουν πραγματοποιηθεί και το γεγονός ότι οι θάνατοι δεν καταγράφονται πάντα σωστά.

Η χώρα, στην οποία υπάρχουν μερικές από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις παγκοσμίως, καταγράφει καθημερινά εδώ και σχεδόν έναν μήνα τον μεγαλύτερο αριθμό ημερήσιων νέων κρουσμάτων κορωνοϊού παγκοσμίως. Να αναφέρουμε πως κατά μέσο όρο στην Ινδία διενεργούνται περίπου δέκα εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ ημερησίως, με τις αρχές να σκοπεύουν να κάνουν ακόμη περισσότερα. Το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας, το οποίο συντονίζει την κυβερνητική απάντηση στην υγειονομική κρίση, αναθεώρησε προσφάτως τα κριτήρια προκειμένου να υποβληθεί κανείς σε τεστ καθώς πλέον δεν είναι απαραίτητο να έχει ιατρικό παραπεμπτικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments