Ελλάδα

Τραγωδία στους Αμπελόκηπους: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα

Τραγωδία στους Αμπελόκηπους: Νεκρή ηλικιωμένη γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα
Τραγωδία στους Αμπελόκηπους: Χωρίς τις αισθήσεις της εντοπίστηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα μετά από φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στους Αμπελόκηπους.

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε μια ηλικιωμένη γυναίκα το πρωί της Παρασκευής 11 Σεπτεμβρίου μετά από φωτιά που ξέσπασε σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Κηφισίας, στους Αμπελόκηπους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 3:00 τα ξημερώματα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Οι πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» ολόκληρο το κτήριο, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να εγκλωβιστούν στα διαμερίσματά τους και να οργανωθεί επιχείρηση απεγκλωβισμού από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως επτά οχήματα της Πυροσβεστικής με 21 πυροσβέστες ενώ για τον απεγκλωβισμό των ενοίκων χρησιμοποιήθηκε κλιμακοφόρο όχημα. Ο θάνατος της ηλικιωμένης διαπιστώθηκε λίγη ώρα αργότερα και κατά πληροφορίες έφερε εγκαύματα σε διάφορα σημεία του σώματός της.

Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Twitter:

Φωτιά σε εξέλιξη στη Λένορμαν:

Εν τω μεταξύ, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη φωτιά σε εγκαταλελειμμένο χώρο στη Λένορμαν. Πρόκειται για έναν οικοπεδικό χώρο και στο κτήριο καίγονται ελαστικά και άλλα εύφλεκτα απορρίμματα με αποτέλεσμα πυκνός καπνός να έχει τυλίξει την περιοχή. Δεν φαίνεται, για την ώρα, να απειλούνται παρακείμενα κτήρια. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική 15 πυροσβέστες και επτά οχήματα.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά το τελευταίο 24ωρο η Πυροσβεστική κλήθηκε να επέμβει σε:

  • 108 αστικές πυρκαγιές
  • 49 δασικές πυρκαγιές
  • 55 παροχές βοηθείας

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα:

Τονίζεται, πως για σήμερα υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορία κινδύνου 4) για εκδήλωση πυρκαγιάς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η  του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr) για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς  (ΠΕ , ΠΕ Βοιωτίας)
  • Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Κορινθίας, ΠΕ )

Η  συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών. Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την  Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199. Για  πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments