Αθλητισμός

Ολυμπιακός: Οι εκπλήξεις του για τον τελικό με την ΑΕΚ

Ολυμπιακός: Οι εκπλήξεις του για τον τελικό με την ΑΕΚ
Ολυμπιακός: Tο 28ο κύπελλο και το 18 νταμπλ της ιστορίας του θα διεκδικήσει απόψε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο ο Ολυμπιακός, ο οποίος αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στον 78ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Πειραιώτες θα αγωνιστούν με αρκετές απουσίες και δεν θα παίξουν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα, ενώ θα απουσιάσουν πέντε ενδεκαδάτοι (Σα, Ομάρ, Τσιμίκας, Γκιγμέρε και στον πάγκο ο Σεμέδ) από το αρχικό σχήμα που ετοιμάζει ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος τεχνικός «ψάχνεται» αρκετά όσον αφορά την ενδεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του απέναντι στην ΑΕΚ. Στο φιλικό με τον ΠΑΣ είχε δοκιμάσει το 3-4-3, ενώ το Σάββατο με τον Ατρόμητο είχε δοκιμάσει το 4-4-2.

Όλο αυτό το διάστημα έχει δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα. Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο 17χρονος Τζολάκης, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Μπρούνο, Μπα, Σισέ και Τοροσίδη. Ως αμυντικό χαφ θα παίξει ο Μπουχαλάκης, με εσωτερικούς μέσους τους Καμαρά και Καφού. Την τριπλέτα της επίθεσης θα αποτελέσουν οι Βαλμπουενά, Φορτούνης ή Μασούρας και Ελ Αραμπί.

Οι πιθανές ενδεκάδες

Στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο υπάρχει μέγα πάθος για την κατάκτηση του 16ου τροπαίου στην ιστορία της ομάδας, στο πλευρό της οποίας βρίσκεται και ο Δημήτρης Μελισσανίδης που δεν έχει βέβαια δικαίωμα παρουσίας στο γήπεδο μετά την τιμωρία που του έχει επιβληθεί. Στην αντίπερα όχθη, οι ερυθρόλευκοι θα διεκδικήσουν στον 78ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 28ο Κύπελλο και το 18 νταμπλ της ιστορίας τους.

Οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν με τα ρόστερ που είχαν τη σεζόν 2019-20. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι δύο προπονητές δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τα νέα μεταγραφικά τους αποκτήματα, αλλά και όσους ποδοσφαιριστές έχασαν μετά το τέλος των πλέι οφ του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, θα αγωνιστεί χωρίς τους νεαποκτηθέντες Ραντόνια, Χνιντ, Ινσούα, Ενομπακάρε, Καρακλάγιτς, Ιατρούδη και Ανσαριφάρντ, τους Μπάρκα, Βράνιες, Οικονόμου, Χουλτ, Κλωναρίδη, Γιακουμάκη και Αραούχο που έχουν αποχωρήσει, αλλά και τους ανέτοιμους Σιμάνσκι και Γαλανόπουλο.

Από την άλλη, ο Πέδρο Μαρτίνς δεν μπορεί να υπολογίζει στους νεοαποκτηθέντες Κρίστινσον, Ραφίνια, Χολέμπας, Αποστολόπουλο και Πέπε. Επίσης, δεν θα είναι διαθέσιμοι για τον Ολυμπιακό οι Ελαμπντελαουί, Γκασπάρ, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μορ και Χριστοδουλόπουλος που αποχώρησαν, αλλά και οι ανέτοιμοι Σα, Λοβέρα και Σουντανί.

Βέβαια, ο Πορτογάλος τεχνικός πήρε μαζί του όλους τους ποδοσφαιριστές, ακόμα και αυτούς που δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο ματς με την ΑΕΚ, προκειμένου να είναι όλοι μαζί και να διαμορφωθεί ένα κλίμα συσπείρωσης για τον στόχο της κατάκτησης του Κυπέλλου. Δεν υπάρχει, όμως, καμία πρόθεση να χρησιμοποιηθούν. Το βράδυ της Παρασκευής οι δύο φιναλίστ προπονήθηκαν τελευταία φορά ενόψει του σημερινού μεγάλου αγώνα στο Πανθεσσαλικό.

Η ΑΕΚ ταξίδεψε στο Πανθεσσαλικό με 22 ποδοσφαιριστές, με τον Μάσιμο Καρέρα να φαίνεται να έχει καταλήξει στους περισσότερους από τους εκλεκτούς. Συγκεκριμένα, ο Ιταλός προπονητής αναμένεται να παρατάξει σε σχηματισμό 4-3-3 τους Τσιντώτα, Μπακάκη, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Λόπες, Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Μάνταλο, Βέρντε (ή Αλμπάνη), Λιβάγια και Ολιβέιρα.

Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους Τσιντώτα, Αθανασιάδη, Θεοχάρη, Μπακάκη, Λόπες, Λάτσι, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνα, Παουλίνιο, Σταμούλη, Μιτάι, Κρίστιτσιτς, Βέρντε, Σιμόες, Αλμπάνη, Μάνταλο, Σαμπανάτζοβιτς, Μαχαίρα, Μπότο, Λιβάγια, Ολιβέιρα και Χριστόπουλο.

Αναφορικά με την ενδεκάδα του Ολυμπιακού, ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται να έχει καταλήξει στο 4-3-3 και στους Τζολάκη, Μπρούνο, Σισέ, Μπα, Τοροσίδη, Καφού, Μπουχαλάκη, Καμαρά, Βαλμπουενά, Φορτούνη (ή Μασούρα) και Ελ Αραμπί.

Η αποστολή του Ολυμπιακού αποτελείται από τους Αλέν, Τζολάκη, Καραργύρη, Κρίστινσον, Ραφίνια, Μπα, Σισέ, Σεμέδο, Παπαδόπουλο, Τοροσίδη, Χολέμπας, Βρουσάι, Μπουχαλάκη, Καφού, Καμαρά, Σουρλή, Μασούρα, Βαλμπουενά, Φορτούνη, Ραντζέλοβιτς, Μπρούνο, Κάιπερς, Σουντανί, Χασάν και Ελ Αραμπί.

Ο άρχοντας του τελικού Κυπέλλου θα είναι ο Ολλανδός ελίτ διαιτητής Μπιέρν Κάιπερς. Ο Κάιπερς πήρε τελικά τη θέση του Μπριχ, ο οποίος είχε οριστεί για τις 30 Αυγούστου. Βοηθοί του Ολλανδού θα είναι οι Σάντερ φαν Ρέκελ και Έρβιν Γιαν Ζόσεφ Ζέινστρα. Τέταρτος έχει οριστεί ο Ρομπ Ντίπερινκ, ενώ διαιτητής VAR θα είναι ο Πάουλους φαν Μπέκελ. AVAR ορίστηκε η Χρυσούλα Κουρομπύλια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments