Ελλάδα

Πιερία – Ημαθία κορωνοϊός: Πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας σε καφέ

Πιερία – Ημαθία κορωνοϊός: Πρόστιμο και αναστολή λειτουργίας σε καφέ
Πιερία - Ημαθία κορωνοϊός: Οι αρχές υπέβαλαν πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας σε δύο καφέ, τα οποία εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα.

Στο πλαίσιο ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικές αρχές κατά η χθεσινή ημέρα για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού επέβαλαν σε καφέ σε Πιερία και Ημαθία, διοικητικό πρόστιμο 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας. Ειδικότερα, πρόκειται για ένα καφέ στην Πιερία και ένα στην Ημαθία, τα οποία εντοπίστηκαν να λειτουργούν μετά τα μεσάνυχτα. Αμετανόητοι παραμένουν ορισμένοι συμπολίτες μας μπροστά στην έξαρση κρουσμάτων που σημειώνεται καθημερινά στη χώρα μας. Είναι πλέον σαφές ότι ο ιός βρίσκεται ανάμεσά μας, ενδεικτικό της κατάστασης τα ημερήσια κρούσματα τα οποία παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο αριθμό.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου, στις 11 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 102 σχετικές παραβάσεις με την αστυνομία να εντατικοποιεί όλο και περισσότερο τους ελέγχους σε ολόκληρη τη χώρα. Στο μεταξύ, στη διάρκεια των χθεσινών τους ελέγχων, αστυνομικοί επέβαλαν 40 πρόστιμα στην Κεντρική Μακεδονία για μη χρήση μάσκας-μη τήρηση αποστάσεων.

Στο μεταξύ μακραίνει κι άλλο η μαύρη λίστα με τους νεκρούς στη χώρα μας, ενώ τα κρούσματα παραμένουν σταθερά σε τριψήφιο αριθμό. Συγκεκριμένα τις τελευταίες 24 ώρες τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 207 εκ των οποίων τα 23 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 13.240 και οι νεκροί έφτασαν τους 305. 

Αναλυτικά η  σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Σήμερα ανακοινώνουμε 207 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.240, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

  • 2394 (18.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό
  • και 5710 (43.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
  • 54 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
  • Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών.
  • 12 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • To 88.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  •  171 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
  • Τέλος, έχουμε 3 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 305 θανάτους συνολικά στη χώρα.
  • 112 (36.7%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
  • Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments