Αθλητισμός

Σαββίδης Βιεϊρίνια: Δεν έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ – Δεν υπάρχει ραντεβού με τον παίκτη

Σαββίδης Βιεϊρίνια: Δεν έρχεται στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ – Δεν υπάρχει ραντεβού με τον παίκτη
Σαββίδης Βιεϊρίνια: Πολλά δημοσιεύματα μιλούν για επιστροφή του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και ραντεβού με τον αγαπημένο της εξέδρας του «Δικέφαλου». Τι ισχύει.

Πολλά είναι τα δημοσιεύματα των τελευταίων ωρών που αναφέρουν πως ο Ιβάν Σαββίδης θα έρθει στη Θεσσαλονίκη και, μάλιστα, θα έχει και ραντεβού με τον Αντελίνο Βιεϊρίνια. Το Sportime αναφέρει ότι αυτές οι πληροφορίες είναι αναληθείς. Στον ΠΑΟΚ δεν γνωρίζουν και δεν έχουν καμία ενημέρωση περί άφιξης του κ. Σαββίδη για το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι από τη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορωνοϊού τόσο ο Ιβάν όσο και ο Γιώργος Σαββίδης παραμένουν στη Ρωσία. Σε σχέση με την υπόθεση του Βιεϊρίνια, το Sportime αναφέρει ότι παραμένει «παγωμένη». Ο Πορτογάλος ήδη έχει μείνει αρκετό καιρό χωρίς προπονήσεις και τα δεδομένα για την επιστροφή του γίνονται ακόμα πιο δύσκολα.

Στον ΠΑΟΚ προετοιμάζονται για το μεγάλο ματς με την Μπενφίκα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League αύριο Τρίτη στις 21:00. Ο Αμπέλ Φερέιρα παραδέχτηκε ότι η Μπενφίκα είναι το φαβορί του αγώνα αλλά τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία του.

Η συνέντευξη Τύπου του Φερέιρα

– Συμφωνείτε πως είναι μια μονομαχία του Αμπέλ με τον Ζόρζε Ζέσους;

Αύριο είναι μια ευκαιρία να κερδίσω τη Μπενφίκα, όχι εγώ αλλά ο ΠΑΟΚ. Έχω κερδίσει την Μπενφίκα και ως παίκτης και ως προπονητής. Αύριο δεν παίζει ο Αμπέλ απέναντι στον Ζέσους αλλά οι δυο ομάδες και θα περιμένουμε να δούμε ποιος θα περάσει.

– Πολλοί στέκονται πως επειδή είστε Πορτογάλος ξέρετε καλά την Μπενφίκα και είναι αβαντάζ αυτό για την ομάδα σας. Το αποδέχεστε;

Για μένα κανένας προπονητής δεν μπορεί να έχει μυστικά από τους υπόλοιπους γιατί απλά κάθε Κυριακή η ομάδα του παίζει ποδόσφαιρο. Συμφωνά με τον Κρέσπο και το πώς περιέγραψε τον αντίπαλο μας. Αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε εμείς το δικό μας παιχνίδι μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ματς-πρόκληση, το περιμένουμε πως και πως και να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε έναν μεγάλο αντίπαλο.

– Η Μπενφίκα έχει δυναμώσει πολύ και έχει φέρει πίσω τον Ζόρζε Ζέσους. Συμφωνείτε;

Συμφωνώ αλλά είναι κομμάτια που δεν μπορώ να ελέγξω. Ναι έχει καλό προπονητή, ναι έχει κάνει μεταγραφές, αλλά θα βρει απέναντι της έναν ΠΑΟΚ με μεγάλη φιλοδοξία που έχει δουλέψει σκληρά και θα βγάλει την ποιότητα στο γήπεδο. Εμείς θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό με τους παίκτες που έχουμε. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου και ως παίκτης και ως προπονητής, να βγάζω στο γήπεδο τον καλύτερο μου εαυτό.

– Είναι φαβορί η Μπενφίκα και αν θα παίξει ο Ζίβκοβιτς;

Είναι φαβορί δεν χρειάζεται να κρυφτούμε πίσω από το δάκτυλο μας. Αλλά και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο αλλά, εμείς είμαστε έτοιμοι για το μεγάλο βήμα να πετύχουμε ότι δεν έχουμε καταφέρει ποτέ ως τώρα. Σε ότι αφορά τον Αντρίγια, τον ήξερα καλά, έχει ποιότητα ήρθε να μας βοηθήσει. Η Μπενφίκα αποφάσισε να τον αφήσει και για εμάς ήταν καλή ευκαιρία να τον αποκτήσουμε και θα μας βοηθήσει στο μέλλον.

– Επειδή η Μπενφίκα είναι φαβορί, είναι αυτόματα ατού για τον ΠΑΟΚ ότι δεν έχει το άγχος του αντιπάλου;

Εμείς δεν σκεφτόμαστε έτσι. Η πίεση υπάρχει και για εμάς. Έχουμε την ίδια πίεση με αυτή που είχαμε με την Μπεσίκτας. Αν θέλετε προσωπικά για μένα αύξησα την πίεση στους παίκτες μου γιατί θέλουμε το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Εμείς θέλουμε να παίζουμε μόνο για τη νίκη, αυτό πρέπει να κάνουμε.

– Ποιοι εκτιμούν περισσότερο τη δουλειά σας, οι Έλληνες ή οι Πορτογάλοι δημοσιογράφοι;

Έχω καλή σχέση με όλους και είστε σημαντικοί να αναπτύξετε την ιδέα του ποδοσφαίρου. Αν κάνει ένα λάθος ο προπονητής πρέπει να το λέτε αλλά και το αντίθετο. Το ποδόσφαιρο είναι μαγεία γιατί μπορούμε να έχουμε άποψη. Ο θείος μου, η ξαδέλφη μου έχουν άποψη για το ποδόσφαιρο και αυτή δεν είναι αβάσιμη. Όλοι έχουν το δικαίωμα να λένε τη γνώμη τους”.

– Πώς θα προσεγγίσετε τον αυριανό αγώνα και αν σας επηρεάζει η άδεια Τούμπα αφού ο κόσμος δεν θα είναι εκεί.

Πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου έχω αποφασίσει να πάρω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με τα μέσα που έχω. Αυτό θα κάνω και αύριο. Ετσι θα προσεγγίσω τον αγώνα και έτσι έχω προετοιμάσει την ομάδα. Μια γεμάτη Τούμπα θα έκανε τα πράγματα διαφορετικά και θα μεγάλωνε τις πιθανότητες μας και θα ήταν τεράστιο κίνητρο για τους παίκτες. Ο κόσμος μας δίνει δύναμη, ζει το ματς χωρίς φίλτρα αλλά αυτές τις συνθήκες έχουμε δυστυχώς. Ο άνθρωπος μπορεί να προσαρμόζεται στα δεδομένα αυτό θα κάνουμε. Το dna μας δεν αλλάζει, παίζουμε για τη νίκη.

– Με αφορμή την χρησιμοποίηση του Μπίσεσβαρ στο δεξί άκρο της άμυνας, σκέφτεται κάτι ανάλογο για αύριο;

Στην Πορτογαλία όταν με έβλεπαν να κάνω αλλαγές προσώπων στην ενδεκάδα (να βάζω παίκτες που δεν είναι στη φυσική τους θέση) το έβλεπαν ως νορμάλ ενώ εδώ δυσκολεύεστε να το αποδεχθείτε. Αλλά για να το δείτε αυτό σε ένα ματς εγώ το δούλεψα στις προπονήσεις για μεγάλο διάστημα. Κάθε ματς έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και επομένως πρέπει να βρω το πλάνο με τους παίκτες που μπορούν να το υπηρετήσω καλύτερα. Όταν παίζαμε απέναντι στην Μπεσίκτας είχαμε άλλη προσέγγιση, όταν παίζαμε με τη Λάρισα είχαμε άλλη προσέγγιση και σίγουρα με τη Μπενφίκα που είναι φαβορί άλλη θα είναι η προσέγγιση μας αλλά με στόχο τη νίκη.

– Ένα σχόλιο για τη μεταγραφή του Περέιρα και αν θα τον δηλώσετε στη λίστα…

Είμαστε συγκεντρωμένοι στον αυριανό αγώνα. Αυτό που μπορώ να πω είναι κάτι ανάλογο με αυτό που είχα πει κατά τη διάρκεια της καραντίνας: η ζωή είναι γεμάτη ρίσκα και προκλήσεις. Δεν θα είναι στη λίστα πάντως ο Περέιρα.

Στη συνέχεια του ζητήθηκε να συγκρίνει τις δυο ομάδες στον τρόπο παιχνιδιού: «Θα πω απλά ότι έχουν πολλές ομοιότητες στο επιθετικό κομμάτι αλλά διαφορές στην αμυντική λειτουργία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments