Ελλάδα

Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Ασθενής «εξαφανίστηκε» και περιφέρεται στην Αθήνα

Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Ασθενής «εξαφανίστηκε» και περιφέρεται στην Αθήνα
Κορωνοϊός Ιπποκράτειο: Ασθενής που έχει νοσήσει από την Covid-19, έφυγε από το νοσοκομείο της πρωτεύουσας και περιφέρεται στην Αθήνα.

Άνδρας που είχε κολλήσει κορωνοϊό, «εξαφανίστηκε» από το Ιπποκράτειο όπου νοσηλευόταν με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στην στην Ελληνική Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πιο συγκεκριμένα, ένας άνδρας, με καταγωγή από το Αφγανιστάν, το πρωί του Σαββάτου το «έσκασε» από την παθολογική κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Ο νεαρός από το Αφγανιστάν συνοδευόμενος από έναν κατά πάσα πιθανότητα συμπατριώτη του, ο οποίος συστήθηκε στους γιατρούς ως αδελφός του ασθενή, εμφανίστηκε στο Ιπποκράτειο με έντονα συμπτώματα κορωνοϊού.

Αμέσως, οι γιατροί έκαναν το τεστ, με αποτέλεσμα να βγει θετικό και βέβαια άμεσα έκαναν τις ενέργειες για την εισαγωγή του νεαρού στην παθολογική κλινική, σε ειδικό θάλαμο για ασθενείς με κορωνοϊό. Η εισαγωγή του νεαρού έγινε την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου, όταν οι γιατροί επισκέφθηκαν τον θάλαμο για τις καθιερωμένες εξετάσεις στους ασθενείς, διαπίστωσαν πως ο νεαρός έλειπε από το κρεβάτι του. Οι υπόλοιποι ασθενείς είπαν στους γιατρούς πως ο νεαρός με κορωνοϊό άνοιξε το παράθυρο, πήδηξε από ύψος περίπου δυο μέτρων και εξαφανίστηκε.

Εν τω μεταξύ, ένας ακόμα συμπολίτης μας κατέληξε από κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον αριθμό των θυμάτων στα 308. Πιο συγκεκριμένα, ένας ηλικιωμένος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της  όπου νοσηλευόταν. Πρόκειται για έναν 90χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Πρόκειται για τον δεύτερο θάνατο λόγω επιπλοκών της νόσου Covid-19 μέσα σε λίγες ώρες σήμερα Δευτέρα. Υπενθυμίζεται πως το πρωί έφυγε από τη ζωή στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο ένας 71χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και είχε υποκείμενα νοσήματα. Με τους δύο αυτούς θανάτους, ο αριθμός των νεκρών στην  από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται στους 308. 

Τα χθεσινά κρούσματα

Η χθεσινή ανακοίνωση του   ανέφερε: «Ανακοινώνουμε 207 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 συνδέονται με γνωστές συρροές και 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 13.240, εκ των οποίων το 55,5% είναι άνδρες.

Τα 2.394 (18,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.710 (43,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 54 συμπολίτες μας, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι στα 70 έτη. Οι 12 (22,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88,9%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 171 ασθενείς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments