Ελλάδα

Big Brother: To ΕΣΡ καλεί το ριάλιτι του ΣΚΑΙ για απολογία

Big Brother: To ΕΣΡ καλεί το ριάλιτι του ΣΚΑΙ για απολογία
Big Brother: Ο ΣΚΑΙ θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αισχρό σχόλιο που είχε ακουστεί από παίκτη του ριάλιτι στο live streaming του.

Εξηγήσεις για συνολικά 5 διατάξεις καλείται να δώσει ο ΣΚΑΙ στο ΕΣΡ για το ριάλιτι Big Brother. Την ερχόμενη Τρίτη λοιπόν, στις 22 Σεπτεμβρίου, το κανάλι του Φαλήρου, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για το αισχρό σχόλιο που είχε ακουστεί από παίκτη του ριάλιτι στο live streaming του.

Συγκεκριμένα ο όμιλος εξετάζεται για παράβαση διατάξεων που αφορούν την «προβολή μέσω ιστοτόπου οπτικοακουστικού περιεχομένου με υποβαθμισμένη ποιοτική στάθμη», την «μη τήρηση κανόνων ευπρέπειας στη συμπεριφορά», την «προβολή και εξύμνηση εγκλημάτων», την «προσβολή ανθρώπινης αξίας» και τις «διακρίσεις στη βάση φύλου».

Τι είχε αναφέρει το ΕΣΡ αρχικά για το σχόλιο του παίκτη

Το σχόλιο του παίκτη του Big Brother που αναφέρθηκε ανοιχτά στη διάθεσή του για βιασμό, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων και δικαίως, με φορείς και απλούς πολίτες να ζητούν να σταματήσει η διακοπή του ριάλιτι. Το Big Brother έδιωξε τον παίκτη αλλά αυτό δεν μοιάζει αρκετό. Κριτική δέχεται και το ΕΣΡ για χλιαρή αντίδραση απέναντι στο εμετικό σχόλιο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου η σιωπή του απέναντι στις καταγγελίες συνιστά νομική του υποχρέωση. Όπως αναφέρει έχει λάβει περισσότερες από 200 καταγγελίες για το θέμα και ενημέρωσε ότι έχει σχηματιστεί φάκελος και έχει οριστεί εισηγητής για τη διερεύνησή του.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση του ΕΣΡ που θα συζητηθεί

«Στο Συμβούλιο έχει περιέλθει πλήθος καταγγελιών (πλέον των διακοσίων) για διάπραξη (διοικητικού) αδικήματος κατά τη διάρκεια εκπομπής τηλεοπτικού σταθμού μέσω του διαδικτυακού του ιστοτόπου.

Κάποιοι από τους καταγγέλοντες διαμαρτύρονται και διερωτώνται «γιατί σιωπά το ΕΣΡ», η δε απάντηση σ’ αυτό είναι απλή: Διότι το ΕΣΡ έχει νομική υποχρέωση να σιωπά!

Και τούτο επειδή, ως κρατική αρχή που κρίνει (και αποφασίζει) επί καταγγελιών (υποχρεούται να) ομιλεί – μετά από τήρηση νόμιμων διαδικασιών – μόνο με τις αποφάσεις του και όχι προκαταβολικώς, εμφανιζόμενο στην συνέχεια (και) ως αντικειμενικός κριτής θεμάτων για τα οποία έχει ήδη εκφρασθεί.

Για το συγκεκριμένο πάντως ζήτημα σχηματίσθηκε ήδη φάκελος και ορίσθηκε εισηγητής».

Το εμετικό σχόλιο και οι αντιδράσεις

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το χυδαίο σχόλιο ενός εκ των παικτών του ριάλιτι του ΣΚΑΙ, Big Brother, του Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος μίλησε στους συμπαίκτες του για βιασμό. Συγκεκριμένα, στο βίντεο που κυκλοφορεί ακούγεται ο παίκτης να μιλάει απαξιωτικά για τις γυναίκες μιλώντας ξεκάθαρα για βιασμό σαν να είναι μία δικαιολογημένη αντίδραση ενός άνδρα και όχι εγκληματική ενέργεια.

Σε συνομιλία που έχει με δύο συμπαίκτες του λέει ότι «με τις κοπέλες πάω με μία κάθε μέρα για να αδειάζει το πακέτο αλλιώς έχει βιασμό». Φυσικά, το εν λόγω σχόλιο δεν πέρασε έτσι προκαλώντας την αντίδραση πολλών χρηστών στα social media που ανέδειξαν το θέμα ζητώντας μέτρα εναντίον του ριάλιτι. Στη συνέχεια θέση για το θέμα πήρε η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments