Ελλάδα

Δημήτρης Κούβελας κορωνοϊός: Πεταμένα λεφτά τα ποσά που δόθηκαν για τη θερμομέτρηση στις πύλες εισόδου

Δημήτρης Κούβελας κορωνοϊός: Πεταμένα λεφτά τα ποσά που δόθηκαν για τη θερμομέτρηση στις πύλες εισόδου
Δημήτρης Κούβελας κορωνοϊός: Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας παράλληλα, τόνισε πως για τη διασπορά του ιού στην Αττική ευθύνεται ο τουρισμός.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV βρέθηκε ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα ενώ τόνισε πως το εμβόλιο κατά του ιού δεν αναμένεται άμεσα.

Πιο αναλυτικά, σχολιάζοντας τη διαφορά που εμφανίζουν τα ημερήσια κρούσματα στα μεγάλα αστικά κέντρα, δηλαδή σε Θεσσαλονίκη και Αττική, ο καθηγητής επεσήμανε πως δεν έχει να κάνει με τους «αρνητές της μάσκας» αλλά ότι η Θεσσαλονίκη έχει λιγότερο τουρισμό. «Όλοι οι τουρίστες περνούν αναγκαστικά από την Αθήνα. Ποιος δεν θα δει την Ακρόπολη;», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής κλινικής φαρμακολογίας, Δημήτρης Κούβελας εξήγησε λοιπόν, γιατί η διασπορά του κορωνοϊού στη συμπρωτεύουσα έχει περιοριστεί σε σχέση με την Αθήνα προτάσσοντας ότι η αύξηση των κρουσμάτων και η διασπορά του ιού οφείλεται στον τουρισμό. Ο κ. Κούβελας δήλωσε ότι δεν γνωρίζουμε σε τι ποσοστό υπάρχει ανοσία και ότι το εμβόλιο δεν αναμένεται σύντομα.

Στο ερώτημα, δε, αν ο τουρισμός έκανε τη «ζημιά» στην Αττική, η απάντηση του κ. Κούβελα ήταν σαφής: «Ε, προφανώς». Τόνισε, παράλληλα, ότι μετά το lockdown τα κρούσματα είχαν σχεδόν μηδενιστεί στην Ελλάδα και επομένως από κάπου ήρθαν.  Επίσης, ο καθηγητής χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» τα ποσά που δόθηκαν για τη θερμομέτρηση στις πύλες εισόδου καθώς, όπως ξεκαθάρισε, «υπάρχουν χιλιάδες λόγοι» για να έχει κάποιος αυξημένη θερμοκρασία, ενώ, όσο αφορά στο εμβόλιο, τόνισε πως δεν «πρόκειται να βγει άμεσα, τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον».

Τριψήφιος παραμένει ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από τον νέο κορωνοϊό μέχρι και την Πέμπτη 17, ανακοινώθηκαν 359 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 21 συνδέονται με γνωστές συρροές και 36 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 14.400, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Τα 2500 (17.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 6070 (42.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα την ώρα που 69 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. 21 (30.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 178 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, οι νεκροί είναι πλέον στους 328 συνολικά στη χώρα. Για αυτό και κρίθηκε απαραίτητη η λήψη νέων μέτρων τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments