Ελλάδα

Κορωνοϊός Ελλάδα: Και τέταρτος νεκρός σήμερα – Στους 336 οι θάνατοι

Κορωνοϊός Ελλάδα: Και τέταρτος νεκρός σήμερα – Στους 336 οι θάνατοι
Κορωνοϊός Ελλάδα: Τελευταίο θύμα είναι ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Μεγαλώνει κι άλλο η λίστα με τους νεκρούς στη χώρα μας. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το τελευταίο θύμα του ιού είναι ένας 55χρονος που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο 55χρονος είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 12 Σεπτεμβρίου και άφησε την τελευταία του πνοή στις 11 το πρωί. Κατά πληροφορίες, η άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.

Ακόμη, έχασε τη ζωή του από κορωνοϊό και ένας 84χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν και αυτός στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Ο ηλικιώμενος νοσηλευόταν διασωληνωμένος από τις 9 Σεπτεμβρίου. Νωρίτερα, άλλοι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας, ανεβάζοντας των αριθμό των θυμάτων από την Covid-19 σε 334. Με βάση τις τελευταίες πληροφορίες που υπάρχουν, μια 74χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν διασωληνωμένη σε κλίνη ΜΕΘ κατέληξε στις 02:00 τα ξημερώματα στο ΑΧΕΠΑ.

Τα κενά κρεβάτια ΜΕΘ είναι σήμερα μόλις 13

Σοκαριστική είναι η είδηση ότι στα τέσσερα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς για τον  της Αττικής και ολόκληρης της χώρας, τα κενά κρεβάτια ΜΕΘ είναι σήμερα μόλις 13. Αυτό συμβαίνει γιατί αυξάνεται ραγδαία η ζήτηση κλινών εντατικής θεραπείας για την αντιμετώπιση βαρέως πασχόντων ασθενών, με επιπλοκές του κορωνοϊού σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) όλης της χώρας και κυρίως της Αττικής.

Μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες, οι κενές κλίνες ΜΕΘ Covid-19 στο λεκανοπέδιο, από τις 22 που ανακοίνωσαν επίσημα οι Αρχές, έπεσαν στις 13. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι 65, σύμφωνα με την χθεσινή (19/9) επιδημιολογική έκθεση του , ενώ από αυτούς οι 59 νοσηλεύονται στην Αττική.

Η συντριπτική πλειοψηφία των διασωληνωμένων ασθενών είναι άνω των 65 ετών. Από τους 65 ασθενείς στο σύνολο της χώρας, οι 43 ανήκουν σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα. Να σημειωθεί ότι οι 28 είναι άνδρες. Η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών είναι η επίπτωση της επιστροφής των παραθεριστών, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, καθώς οι νέοι και ασυμπτωματικοί που επέστρεψαν από τους καλοκαιρινούς προορισμούς, μετέδωσαν τη νόσο στους μεγαλύτερους και πιο ευάλωτους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments