Ελλάδα

Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Επεισοδιακή πτήση με επιβάτη να ακυρώνει την απογείωση λόγω των μέτρων του κορωνοϊού

Θεσσαλονίκη – Αθήνα: Επεισοδιακή πτήση με επιβάτη να ακυρώνει την απογείωση λόγω των μέτρων του κορωνοϊού
Θεσσαλονίκη - Αθήνα: Διαμαρτυρόταν στους αεροσυνοδούς για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του ιού.

Παραλίγο να δημιουργηθεί επεισόδιο, λίγο πριν την απογείωση πτήσης από Θεσσαλονίκη για Αθήνα, με αφορμή την λήψη μέτρων κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του thestival, κατά την τροχοδρόμηση του αεροσκάφους ένας επιβάτης άρχισε να ωρύεται διαμαρτυρόμενος για τον μεγάλο αριθμό των επιβατών. Απευθυνόμενος προς τις αεροσυνοδούς έλεγε ότι η πρακτική της εταιρείας είναι ανεπίτρεπτη και ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid-19.

«Ήταν σε κατάσταση παραφροσύνης και φώναζε να σταματήσει το αεροπλάνο γιατί είναι γεμάτο από κόσμο. Ανέφερε κάτι και για υποχρεωτικά φίλτρα covid. Αρκετοί από τους επιβάτες αντέδρασαν και του ζήτησαν να σταματήσει να δημιουργεί πρόβλημα. Το ίδιο έκαναν και οι αεροσυνοδοί», δήλωσε στο thestival επιβάτης της συγκεκριμένης πτήσης.

Ωστόσο, ο συγκεκριμένος επιβάτης συνέχισε να φωνάζει και έτσι η απογείωση ματαιώθηκε. Από το ηχείο ακούστηκε η φωνή του πιλότου που ενημέρωνε ότι το αεροσκάφος θα επιστρέψει στο αρχικό σημείο για να αποβιβαστεί ο κύριος που το επιθυμεί. Μετά την αποβίβασή του, ακολούθησε τυπικός έλεγχος στους χώρους του αεροσκάφους. Εν τέλη, η απογείωση έγινε με καθυστέρηση μισής ώρας.

Σημειώνεται πως συνιστάται ισχυρά η αποφυγή ταξιδιών εντός και εκτός Ελλάδας όλων των ατόμων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου δηλαδή άτομα με ηλικία άνω των 70 ετών ή οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα (καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, νοσήματα του αναπνευστικού) και άτομα με ανοσοκαταστολή. Πριν το ταξίδι οι επιβάτες πρέπει:

  • Να ενημερώνεστε για τους περιορισμούς σχετικά με τα ταξίδια στον προορισμό σας. Πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια και τους περιορισμούς που ισχύουν στις χώρες της  ανευρίσκονται πατώντας εδώ. Αν ταξιδεύετε προς άλλες χώρες μπορείτε να ενημερώνεστε από τις ιστοσελίδες του  και του  της χώρας που θα επισκεφθείτε.
  • Να αναβάλετε το ταξίδι σας αν έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σας συνιστάται:

  • Να πλένετε συχνά τα χέρια σας με νερό και σαπούνι.
  • Να καλύπτετε το στόμα και τη μύτη σας με ένα χαρτομάντηλο ή με το μανίκι (όχι με το χέρι) όταν βήχετε ή φτερνίζεστε.
  • Να αποφύγετε την επαφή με άλλα άτομα αν έχετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα).
  • Να αποφύγετε την επαφή με ασθενείς.

Μετά την επιστροφή συνιστάται:

  • Να παρακολουθήσετε την υγείας σας για 14 ημέρες.
  • Αν εμφανίσετε συμπτώματα (πυρετό ή άλλα συμπτώματα από το αναπνευστικό όπως δυσκολία στην αναπνοή, βήχα) 14 ημέρες μετά την επιστροφή σας, να παραμείνετε στο σπίτι και να αναζητήσετε άμεσα ιατρική φροντίδα αναφέροντας το πρόσφατο ταξίδι σας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments