Κόσμος

Βρετανία κορωνοϊός: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown

Βρετανία κορωνοϊός: Πιθανό ένα δεύτερο lockdown
Βρετανία κορωνοϊός: "Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο", ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας της χώρας.

Ένα δεύτερο lockdown σε όλη τη χώρα είναι ένα πολύ πιθανό βήμα για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού στη Βρετανία,  όπως αναφέρει ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν είναι αυτό που θέλει να γίνει. Αυξάνονται δραματικά τα κρούσματα στη . Σε κρίσιμο σημείο βρίσκεται η χώρα όσον αφορά τον , δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, προειδοποιώντας ότι αν ο κόσμος δεν τηρεί τους κανόνες της κυβέρνησης, ο ιός θα εξαπλωθεί και θα χρειαστεί η επιβολή περαιτέρω περιορισμών.

«Το έθνος βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο και έχουμε μία επιλογή», δήλωσε ο Χάνκοκ στο δίκτυο Sky News. «Η επιλογή αυτή είναι είτε όλοι ακολουθούν τους κανόνες (…) είτε θα χρειαστεί να λάβουμε κι άλλα μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά. «Αν όλοι τηρήσουν τους κανόνες τότε μπορούμε να αποφύγουμε κι άλλες καραντίνες σε πανεθνικό επίπεδο, αλλά εμείς βεβαίως θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αναλάβουμε δράση αν αυτό είναι απαραίτητο να γίνει», δήλωσε ο Χάνκοκ στο BBC. «Δεν το αποκλείω», αλλά «δεν θέλω να το δω» να γίνεται, πρόσθεσε αναφερόμενος στο lockdown στις δηλώσεις του προς το BBC.

Πρόστιμα

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα επιβάλλεται πρόστιμο έως και 11.000 ευρώ στους κατοίκους της Αγγλίας που δεν θα τηρούν τον κανόνα της αυτοαπομόνωσης στην περίπτωση που έχουν προσβληθεί ή έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας , ο οποίος δήλωσε αυτήν την εβδομάδα ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας της COVID-19, παρουσίασε τους νέους περιορισμούς που τίθενται σε ισχύ για τους κατοίκους των περιοχών της βόρειας, βορειοδυτικής και κεντρικής Αγγλίας, οι οποίες έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τον νέο κορωνοϊό.

Σημειώνεται ότι μεταξύ αυτών των μέτρων, η βρετανική κυβέρνηση εισάγει αυτό της νομικής υποχρέωσης για αυτοαπομόνωση από τις 28 Σεπτεμβρίου για αυτούς που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον νέο κορωνοϊό, ή έχουν ενημερωθεί από το  (NHS) ότι έχουν έρθει σε επαφή με κάποιο κρούσμα και τους έχει ζητηθεί να μπουν σε καραντίνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments