Πολιτική

Τσίπρας για Μητσοτάκη: “Να ζητήσει συγγνώμη από κάθε Μακεδόνα και κάθε Έλληνα που εξαπάτησε”

Τσίπρας για Μητσοτάκη: “Να ζητήσει συγγνώμη από κάθε Μακεδόνα και κάθε Έλληνα που εξαπάτησε”
Τσίπρας για Μητσοτάκη: Κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για "εξαπάτηση" των Ελλήνων.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στο Thessaloniki Helexpo Forum κατηγόρησε τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη για “εξαπάτηση” των Ελλήνων, τον οποίο κάλεσε να ζητήσει συγγνώμη, με έμφαση στη στάση του στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ πρότεινε μια νέα κοινωνική συμμαχία και 11 άμεσα μέτρα έκτακτης ανάγκης, δηλώνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του είναι έτοιμοι “για μια νέα, ισχυρή προοδευτική διακυβέρνηση που θα φέρει τη χώρα εκεί που της αρμόζει”.

“Οι Έλληνες δε νιώθουν πια ασφαλείς για τη ζωή, το μέλλον τους, το μέλλον των παιδιών τους. Και αυτή η ανασφάλεια εντείνεται καθημερινά με τις επιλογές της κυβέρνησης. Γιατί ο κ. Μητσοτάκης αντί να ψάξει το αντίδοτο στο πρόβλημα, μοιράζει χαπάκια λήθης και δήθεν εθνικής αυτοπεποίθησης. Δεκατέσσερις μήνες μετά την εκλογή της αυτή η κυβέρνηση εξελίσσεται σε μια μεγάλη απάτη. Μια απάτη που δυστυχώς αποκαλύπτεται κάθε μέρα, σε μια από τις κρισιμότερες περιόδους όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για όλο τον κόσμο ολόκληρο”, είπε ο κ. Τσίπρας.

“Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης από κάθε Μακεδόνα και κάθε Ελληνα που εξαπάτησε”

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρωθυπουργό για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών όταν ήταν στην αξιωματική αντιπολίτευση και σημείωσε χαρακτηριστικά: “Ισως το πιο σημαντικό, που γνωρίζουν πια όχι μόνο όλοι οι Θεσσαλονικείς, όλοι οι Μακεδόνες, αλλά όλοι οι Έλληνες, είναι το μέγεθος της εξαπάτησης που εξύφανε ο κ. Μητσοτάκης και το κόμμα του, στην πόλη σας και στη χώρα. Όταν λύσαμε – όπως επέβαλαν τα συμφέροντα της χώρας μας – τη χρόνια εκκρεμότητα μας με τους Βόρειους γείτονες μας, με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σήκωσαν τη χώρα στο πόδι. Σήμερα, τους παινεύει ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας για την πιστή τήρηση της Συμφωνίας. Γιατί ο κ Μητσοτάκης όχι μόνο τον συναντάει εκεί που έλεγε ότι δεν θα τον συναντούσε ποτέ, αλλά δίνει μάχες για την εφαρμογή της Συμφωνίας”.

“Εγώ δέχομαι την μετατόπιση του κ. Μητσοτάκη, γιατί εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον. Όμως, οφείλει μία συγγνώμη”, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Μια συγγνώμη όχι σε εμάς αλλά σε κάθε Μακεδόνα, σε κάθε Έλληνα που εξαπάτησε. Μία συγγνώμη που κραύγαζε ότι δήθεν πούλησα την Μακεδονία για τις συντάξεις. Μία συγγνώμη που έβαλε το κόμμα του πάνω από τη χώρα και γέμισε τους Έλληνες με ψέμα, μίσος και διχασμό, παραποιώντας την ιστορία, την ίδια τη συμφωνία, αλλά και την εθνική γραμμή που χαράχθηκε και από την παράταξή του”.

” Ο κ. Μητσοτάκης εξαπάτησε τους Έλληνες και στην οικονομία”

Ακολούθως είπε ότι “η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, δυστυχώς, δεν εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό μόνο στο Μακεδονικό, αλλά και σε όσα του έταξαν για την οικονομία” και ανέφερε τα εξής:

  • Υποσχέθηκαν περισσότερες δουλειές και μεγαλύτερη ανάπτυξη και πριν καν μας συναντήσει η πανδημία έφεραν τη χώρα στην ύφεση, στο τέταρτο τρίμηνο του 2019 και στο πρώτο του 2020.
  • Και όταν, πια, ήρθε και η πανδημία, παρά τη δημοσιονομική ελευθερία και τα γεμάτα ταμεία, δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό για να συγκρατήσουν την ύφεση, να προστατέψουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αποτρέψουν τα λουκέτα και τη νέα εκτόξευση της ανεργίας.
  • Ειδικότερα για την πανδημία του κορονοϊού αναγνώρισε ότι είναι μια ειδική συνθήκη, αλλά τόνισε πως “τα εργαλεία και οι δυνατότητες που έχει η κυβέρνηση σήμερα, για να στηρίξει τη κοινωνία και την οικονομία, είναι οι μεγαλύτερες που είχαν ποτέ ελληνικές κυβερνήσεις, τουλάχιστον τα τελευταία είκοσι χρόνια” και ανέφερε συγκεκριμένα:
  • Τα ταμεία γεμάτα από τα 37 δις που εμείς της αφήσαμε.
  • Χρέος ρυθμισμένο από τη συμφωνία που εμείς πετύχαμε το καλοκαίρι του 2018
  • Ανοιχτή πρόσβαση στις αγορές και φθηνό δανεισμό.
  • Κανέναν δημοσιονομικό περιορισμό, αφού είναι σε αναστολή το Σύμφωνο Σταθερότητας
  • Περίπου 70 δις σε ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης.

“Αν, λοιπόν, η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί αυτές τις πρωτοφανείς δυνατότητες για να στηρίξει την οικονομία, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τη κοινωνική συνοχή, τότε πρόκειται για σαφή πολιτική επιλογή συνδυασμένη προφανώς και με πλήρη ανικανότητα”, επισήμανε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments