Ελλάδα

Παπάς Οξυάς: Εκθέτει τον Χαρδαλιά – « Ασπάστηκε το χέρι μου και μπράβο του»

Παπάς Οξυάς: Εκθέτει τον Χαρδαλιά – « Ασπάστηκε το χέρι μου και μπράβο του»
Παπάς Οξυάς: Σε συνέντευξή του ο ιερωμένος διαψεύδει τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας. Ο κ. Χαρδαλιάς είχε αναφέρει ότι δεν ασπάστηκε το χέρι του αλλά το ράσο του.

Σε συνέντευξη που έδωσε ο πατέρας Κωνσταντίνος, ο ιερέας που πέρασε τέσσερις μέρες στην Οξυά εγκλωβισμένος μαζί με άλλους συγχωριανούς του, μίλησε για τις δραματικές στιγμές που πέρασαν, για την επιχείρηση απεγκλωβισμού, αλλά σχολίασε επίσης και την κίνηση Χαρδαλιά με το χειροφίλημα, που συζητήθηκε και προκάλεσε αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τον πατέρα Κωνσταντίνο «ήταν ένα πρωτοφανές φαινόμενο, ζήσαμε στιγμές δύσκολες και το ποτάμι βούιζε όλη νύχτα». «Όλα τα άτομα που μεταφερθήκαμε σήμερα με το ελικόπτερο, μέναμε μέσα στο μοναστήρι. Εκεί δεν κινδύνευε η ζωή μας, δεν έγινε καμία κατολίσθηση», ανέφερε.

Η διάψευση του Χαρδαλιά

Όσον αφορά στην κίνηση του κ. Χαρδαλιά σχολίασε: «Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν στο δεύτερο ελικόπτερο και όταν ήρθε, χαιρέτησε, ήρθε σε εμένα, ασπάστηκε το χέρι μου και θέλω να τον συγχαρώ για τη στάση του». Αν και ο κ. Χαρδαλιάς λέει ότι έσκυψε για να δηλώσει τα σέβη του, ο ιερέας αναφέρει ότι εκείνη τη στιγμή «ό,τι και να έκανε καλώς έκανε και συγχαρητήρια του».

Το επίμαχο βίντεο

Τι ανέφερε ο υπουργός για το περιστατικό

Ο ίδιος λίγο αργότερα θέλησε να δώσει εξηγήσεις και να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Με ανάρτησή του στα social media αναφέρει πως τέτοιες στιγμές, όπως αυτή της διάσωσης, του δίνουν δύναμη να συνεχίσει το έργο που έχει αναλάβει και πως εξέφρασε κλίνοντας στο ράσο του ιερέα με σεβασμό. Ξεκαθάρισε πως δεν φίλησε το χέρι του και πως μόλις είχε βγάλει την μάσκα του για να πιω νερό. Μάλιστα σημειώνει πως υπάρχουν τα video, «τα οποία είναι αδιάψευστος μάρτυρας για την πραγματικότητα».

Παράλληλα, κάλεσε όλους όσους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους να φορούν μάσκες, να κρατούν αποστάσεις και να τηρούν την προσωπική τους υγιεινή. Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Σε όσους λοιπόν για διάφορους λόγους παραποιούν τα πραγματικά περιστατικά και ασκούν εύκολη κριτική από τον καναπέ τους συνιστώ 3 + 1 πράγματα: Μάσκες, Αποστάσεις, αυστηρή προσωπική υγιεινή και λίγο περισσότερο σεβασμό στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής που μοχθούμε καθημερινά για τη δημόσια υγεία και ασφάλεια όλων των πολιτών. Από αυτή την περιπέτεια θα βγούμε νικητές μόνο αν είμαστε ενωμένοι και πειθαρχημένοι».

Τ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments