Πολιτική

ΚΚΕ για κορωνοϊό: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις στο ΕΣΥ

ΚΚΕ για κορωνοϊό: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις στο ΕΣΥ
ΚΚΕ για κορωνοϊό: Την ανάγκη να ενισχυθεί άμεσα το ΕΣΥ εξέφρασε ο Περισσός, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι εξαγγελίες για ΜΕΘ έχουν μείνει στα χαρτιά.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ασκεί το ΚΚΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και συγκεκριμένα για τις δυνατότητες του ΕΣΥ να αντέξει την πίεση. Όπως αναφέρει το ΚΚΕ οι εξαγγελίες της κυβέρνησης έχουν μείνει στα χαρτιά, ενώ έχουν αγνοηθεί τα αιτήματα των υγειονομικών για προσλήψεις και ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων. Άμεσα μέτρα ζητάει ο Περισσός και την επίταξη ιδιωτικών κλινικών προκειμένου να μπουν υποδομές και προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας.

Να κάνει πράξη το αίτημα των νοσοκομειακών γιατρών

Το ΚΚΕ μάλιστα επιτίθεται στην κυβέρνηση κατηγορώντας ότι ψεύδεται προκλητικά όταν μιλάει για θωράκιση του ΕΣΥ και σε σχόλιό του για την κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας τονίζει:

«Η εκρηκτική κατάσταση, που διαμορφώνεται με τους ασθενείς, που έχουν ανάγκη εισαγωγής στα νοσοκομεία και τις κλίνες ΜΕΘ, αποκαλύπτει αφενός τα ψέματα της κυβέρνησης για δήθεν θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας, αφετέρου την αναγκαιότητα να γίνει επιτέλους πράξη το αίτημα του ΚΚΕ και των νοσοκομειακών γιατρών από την αρχή της πανδημίας: Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας κι ένταξή τους στον κρατικό σχεδιασμό, μαζί με μαζικές προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών».

Οι εξαγγελθείσες ΜΕΘ είναι στα χαρτιά

«Αντί γι’ αυτό -συνεχίζει το ΚΚΕ- η κυβέρνηση προβάλλει προκλητικά τη δημιουργία κάποιων ελάχιστων ΜΕΘ, πολλές από τις οποίες είναι ακόμη «στα χαρτιά» και κυρίως συνεχίζει τα μπαλώματα και την ανακύκλωση κρεβατιών και προσωπικού, αποκλείοντας σε πολλές περιπτώσεις τη φροντίδα για άλλα περιστατικά, θεραπείες, χρόνια πάσχοντες» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Νωρίτερα μάλιστα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας παραδέχτηκε ότι το ΕΣΥ δέχεται πίεση, και η κυβέρνηση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός λοκντάουν στην Αττική. «Υπάρχει ανησυχία καθώς για πρώτη φορά υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας ενώ παρά τα μέτρα παραμένει ισχυρή η παρουσία του ιού» είπε ο κ. Πέτσας, και πρόσθεσε:

«Από την αρχή της πανδημίας δεν έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί, ακόμα και ένα τοπικό lockdown, προκειμένου να φέρουμε προς τα κάτω την καμπύλη των κρουσμάτων και την πίεση στο σύστημα υγείας. Γιατί αυτό που έχει σημασία είναι πάνω από όλα η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής» προσέθεσε, υπογραμμίζοντας ότι επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο υπάρχει κυρίως στην Αττική και σε δεύτερο βαθμό στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments