Πολιτική

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Αιχμές για την αντιπολιτευτική ρητορική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Τσακαλώτος για Τσίπρα: Αιχμές για την αντιπολιτευτική ρητορική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Τσακαλώτος για Τσίπρα: Καρφί του πρώην υπουργού για την αντιπολιτευτική ρητορική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Να είμαστε φειδωλοί όταν χρησιμοποιούμε τον όρο απατεώνες για τους πολιτικούς μας αντιπάλους», λέει ο πρώην υπουργός.

Με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος του ΣΥΡΙΖΑ, «καρφώνει» τον Αλέξη Τσίπρα, για την αντιπολιτευτική του ρητορική, και κατ΄επέκταση την συνολική αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος. Ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε πως «πρέπει να είμαστε φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες» γεγονός που παραπέμπει σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

Τι είχε δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας

«Ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας που έχει περάσει στη χώρα είστε εσείς που υποσχεθήκατε στον ελληνικό λαό ανάπτυξη ισχυρή και φέρατε υπανάπτυξη 15% στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Να τελειώνουν τα αστεία, να τελειώνει αυτό το παραμύθι». Αυτό είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης με τη ΝΔ.

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μεταξύ άλλων αναφέρει πως “πρέπει να είμαστε εξαιρετικά φειδωλοί όταν αποκαλούμε τους αντιπάλους μας απατεώνες. Από τη μια μεριά, αυτό το είδος πολιτικής αντιπαράθεσης αποξενώνει μεγάλο μέρος των πολιτών, και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες. Και κάτι χειρότερο: πολλοί ταυτίζουν την πολιτική με αυτό το είδος αντιπαράθεσης και όχι με μια εν δυνάμει δραστηριότητα χειραφέτησης”.

Προσθέτει: Από την άλλη, ακριβώς γιατί όλοι οι αντίπαλοι μας δεν είναι, και δε θα μπορούσαν να είναι απατεώνες, αυτή η τακτική υποτιμάει τον αντίπαλο – πάντα επικίνδυνο πράγμα σε όλων των ειδών διαμαχών – και δεν είναι πειστική.

Οι εκφρασμένες διαφωνίες στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι γνωστό ότι ο Ευκλέιδης Τσακαλώτος είναι ένα από τα στελέχη του κόμματος που έχει εκφράσει διαφωνίες για την στρατηγική που ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση αλλά και για τις συμμαχίες που επιθυμεί η Κουμουνδούρου με κομμάτια της σοσιαλδημοκρατίας. Οι διαφωνίες αυτές θα εκφραστούν στο συνέδριο, το οποίο έχει αναβληθεί αρκετές φορές λόγω κορωνοϊού, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχει δηλώσει σε συνεντεύξεις του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεκαθαρίσει το προφίλ του σαν δύναμη της Αριστεράς και να αναμετρηθεί με το ζήτημα της εξουσίας και το πως θέλει να τη διαχειριστεί. Ωστόσο ποτέ ο κ. Τσακαλώτος δεν αμφισβήτησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους χειρισμούς του.

Η σημερινή τοποθέτησή του φαίνεται να διαφοροποιείται ως προς αυτό το κομμάτι. Έστω και με το γάντι, ο πρώην υπουργός ασκεί κριτική για εύκολη και ανέξοδη αντιπολιτευτική τακτική, που δεν βοηθάει στην κατανόηση της ουσίας της πολιτικής. Και η κριτική του αυτή στρέφεται για πρώτη φορά και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα.

Ο ανασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ

Πιθανόν η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο να έχει οξυνθεί και μετά τον ανασχηματισμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος από τομεάρχης οικονομικών βρέθηκε στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις του με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο δεν έχουν διόλου διαταραχθεί.

«Δεν υπάρχει κανένα «κούρεμα» του Ευκλείδη, είπε: «Το να είναι κάποιος πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής του μεγάλου Οικονομικού Κύκλου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν είναι «κούρεμα». Είναι μια σημαντική θέση ευθύνης. Γνωρίζω το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων για τη σχέση μου με τον Τσακαλώτο. Η σχέση μας είναι άριστη, η πολιτική και προσωπική. Έχουμε άλλους κώδικες επικοινωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι υποτίμηση να δίνει κάποιος την μάχη από τέτοιο μετερίζι. Όταν διαφωνούμε, δεν το κάνουμε για να βάλουμε τρικλοποδιά σε κανέναν. Δεν υπάρχουν βαρονίες ή τιμάρια στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά σε άλλα κόμματα. Ο Τσακαλώτος παραμένει ο βασικός συνεργάτης μου και για τα θέματα της οικονομικής πολιτικής και όχι μόνο.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments