Διεθνή

Ευρώπη κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία με την έξαρση των κρουσμάτων σε αυτές τις εφτά χώρες

Ευρώπη κορωνοϊός: Μεγάλη ανησυχία με την έξαρση των κρουσμάτων σε αυτές τις εφτά χώρες
Ευρώπη κορωνοϊός: Αυτές οι χώρες παρουσιάζουν «μια πιο αυξημένη αναλογία σοβαρών κρουσμάτων ή νοσηλείας» μαζί με αύξηση της θνησιμότητας.

Μεγάλη είναι η ανησυχία που επικρατεί σε αυτές τις εφτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αντιμέτωπη με έναν ανησυχητικό ρυθμό εξάπλωσης του ιού βρίσκεται η Ευρώπη, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ανά τον κόσμο, και οι αρχές πόλεων και χωρών σχεδιάζουν την ενίσχυση των μέτρων προστασίας, ενώ σχέδια για lockdown βρίσκονται στο «τραπέζι» των κέντρων διαχείρισης της κρίσης σε ευρωπαϊκές και μη χώρες. Ήδη, δρακόντεια υγειονομικά μέτρα τέθηκαν σε ισχύ στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, αυτές οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ισπανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Μάλτα) παρουσιάζουν μια εξέλιξη της επιδημίας της νόσου Covid-19 η οποία προκαλεί «μεγάλη ανησυχία και αυξημένο κίνδυνο θνησιμότητας», σύμφωνα με ό,τι ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου εκφράζοντας την αγωνία του το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

Σύμφωνα με μια νέα έκθεση αξιολόγησης των κινδύνων, η οποία δημοσιοποιήθηκε από την εν λόγω ευρωπαϊκή υπηρεσία που είναι αρμόδια για την παρακολούθηση των επιδημιών, αυτή η ομάδα χωρών παρουσιάζει «μια πιο αυξημένη αναλογία σοβαρών κρουσμάτων ή νοσηλείας» μαζί με αύξηση της θνησιμότητας που έχει «ήδη παρατηρηθεί» ή «μπορεί να παρατηρηθεί σύντομα».

Πάνω από 31 εκατομμύρια τα κρούσματα σε όλο τον κόσμο

Πάνω από 31,88 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του κορωνοϊού που έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο, ενώ 975.065 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters. Κρούσματα κορωνοϊού έχουν καταγραφεί σε πάνω από 210 χώρες και εδάφη από τότε που εντοπίστηκαν οι πρώτες περιπτώσεις Covid-19 στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019. Πάντως, οι ΗΠΑ συνεχίζουν να είναι η πλέον πληγείσα χώρα στον κόσμο τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 200.878 θανάτους και 6.917.263 επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού.

«Τα νούμερα του Σεπτεμβρίου πρέπει να χρησιμεύσουν ως κώδωνας συναγερμού για όλους στην Ευρώπη», όπου ο αριθμός των νέων κρουσμάτων είναι πλέον μεγαλύτερος από τα στοιχεία του Μαρτίου και του Απριλίου, προειδοποίησε από την Κοπεγχάγη ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε. Θυμίζουμε πως η ευρωπαϊκή ζώνη του ΠΟΥ περιλαμβάνει 53 χώρες, ανάμεσά τους και η Ρωσία, μετρά περίπου πέντε εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα και περισσότερους από 227.000 θανάτους , σύμφωνα με τα στοιχεία του διεθνούς οργανισμού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments