Πολιτική

Κικίλιας Τσιόδρας σε αντιπολίτευση: Στηρίξτε την προσπάθεια κατά του κορωνοϊού

Κικίλιας Τσιόδρας σε αντιπολίτευση: Στηρίξτε την προσπάθεια κατά του κορωνοϊού
Κικίλιας Τσιόδρας σε αντιπολίτευση: Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκαν και στο θέμα των fake news για το οποίο, όπως τονίστηκε, πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση.

Για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας και την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας ενημέρωσε σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, τους αρμόδιους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά του, ο κος Κικίλιας αναφέρθηκε στην κατάσταση των ΜΕΘ και τις παρεμβάσεις που γίνονται για την αύξηση των κλινών, στις προσλήψεις που έγιναν και άλλες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και για τον αριθμό των τεστ που όπως ελέχθη έχει παγιωθεί στον αριθμό των 12.000 περίπου, καθημερινά ενώ για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μίλησε στη συνάντηση και ο γνωστός λοιμωξιολόγος.

Βασίλης Κικίλιας και Σωτήρης Τσιόδρας ζήτησαν τη στήριξη των κομμάτων

Επιπροσθέτως, κατά τη συνάντηση ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν την προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρθηκε το θέμα των fake news στο οποίο, όπως τονίστηκε, πρέπει να υπάρξει συντονισμένη αντίδραση. «Η αυξητική τάση των τελευταίων εβδομάδων στον αριθμό κρουσμάτων, νοσηλευομένων και διασωληνωμένων με κορωνοϊό, επιβάλλει την εφαρμογή σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αναχαίτιση της πανδημίας και τη θωράκιση του ΕΣΥ», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Πάντως, σε πρόσφατη δήλωσή του, στις αρχές της εβδομάδας, ο υπουργός Υγείας δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha πως «ο ΣΥΡΙΖΑ μάς παρέδωσε 565 κλίνες ΜΕΘ, σήμερα έχουμε 941. Ο κ. Τσίπρας είπε ότι βρισκόμαστε σήμερα στο σημείο να κάνουμε ανακοίνωση ότι μένουν 22 μόνο κρεβάτια αδιάθετα στην Αττική. Είναι λυπηρό, είναι θλιβερός ο τρόπος με τον οποίο κάποιοι κάνουν αντιπολίτευση, λυπάμαι πραγματικά».

Όπως συμπλήρωσε, τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαμε 35 άτομα λίστα αναμονής στην Αττική για να βρουν ένα κρεβάτι ΜΕΘ και δεν είχαμε κορωνοϊό. Σήμερα, «δύο χρόνια μετά, με τη δική μας διακυβέρνηση, έχουμε 99 κενές κλίνες ΜΕΘ στην Αττική εν μέσω πανδημίας. Δηλαδή, έχουμε 62 κενές κλίνες ΜΕΘ non-Covid αυτή τη στιγμή, περιμένουν εγκεφαλικά, τροχαία, καρδιακά, καρκίνους, σοβαρά χειρουργεία και 37 κενές κλίνες ΜΕΘ – Covid. Και συνεχίζουμε να εντείνουμε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments