Ελλάδα

Γιατρός με φακελάκι: Συνελήφθη διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας

Γιατρός με φακελάκι: Συνελήφθη διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας
Γιατρός με φακελάκι: Συνελήφθη διευθυντής καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας - Σε δέκα ημέρες είχε πάρει 1.600 ευρώ

Η Ελληνική Αστυνομία συνέλαβε έναν 63χρονο διευθυντή καρδιοχειρουργικής κλινικής νοσοκομείου της Αθήνας με την κατηγορία ότι λάμβανε «φακελάκι».

Για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος κατηγορείται χειρουργός σε δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής, ο οποίος συνελήφθη από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Σύμφωνα με την έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων, ο γιατρός, στο διάστημα από 14 έως 24 Σεπτεμβρίου 2020, σε πέντε περιπτώσεις έλαβε από ασθενείς συνολικά 1.600 ευρώ, για ιατρικές πράξεις που είχε πραγματοποιήσει. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πολλές οι καταγγελίες των ασθενών

Ύστερα από καταγγελίες ασθενών, οι άνδρες της υπηρεσίας βρήκαν τα ίχνη και τα απαραίτητα στοιχεία για τον εν λόγω γιατρό και τον συνέλαβαν την Πέμπτη. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος ιατρού δημοσίου νοσοκομείου της Αττικής, για τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της παράβασης καθήκοντος.

Πώς οι αρμόδιοι έφτασαν στη σύλληψή του

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Αρχές έφτασαν στην πόρτα του γιατρού μέσω ασθενούς με σοβαρό πρόβλημα στην καρδιά. Ο ασθενής αδυνατούσε να συγκεντρώσει τα χρήματα που του ζητούσε ο γιατρός. Μάλιστα, μέχρι και… παζάρια έκανε στον γιατρό για το «φακελάκι» ώστε να χειρουργηθεί. Όμως, ο διευθυντής της καρδιοχειρουργικής του νοσοκομείου της Αθήνας ήταν αμετακίνητος.

Έτσι, ο ασθενής απευθύνθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία ανέλαβε δράση. Ο ασθενής έδωσε τα χρήματα στον γιατρό, αλλά αυτά ήταν προσημειωμένα και έτσι ο γιατρός συνελήφθη. Η έφοδος έγινε στο γραφείο του το μεσημέρι της Πέμπτης 24 Σεπτεμβρίου.

Βρέθηκαν και 50.000 ευρώ στο γραφείο του

Ωστόσο, η Ελληνική Αστυνομία εξετάζει και το εύρημα ενός ποσού 50.000 ευρώ που είχε ο μεγαλογιατρός στο γραφείο του καθώς δεν αποκλείουν να συνδέεται με τη δεύτερη ιδιότητα του γιατρού, που ήταν και διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments