Πολιτική

Καστελόριζο σημαία ΥΠΕΞ: Αναμένουμε από την Τουρκία να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης

Καστελόριζο σημαία ΥΠΕΞ: Αναμένουμε από την Τουρκία να οδηγηθούν οι υπαίτιοι ενώπιον της Δικαιοσύνης
Καστελόριζο σημαία ΥΠΕΞ: Στην ανακοίνωση, η ελληνική πλευρά καλεί την Τουρκία να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Ανακοίνωση για το επεισόδιο με την ελληνική σημαία στο Καστελόριζο εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζοντας αυτό που συνέβη και ζητώντας από την Τουρκία να κάνει τις απαραίτητες κινήσεις προκειμένου να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την προσβολή της ελληνικής σημαίας στο Καστελόριζο», αναφέρεται στην αρχή της ανακοίνωσης, για να συνεχίσει πως «τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών».

«Αναμένουμε από τις τουρκικές αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης», καταλήγει η ανακοίνωση.

Η ελληνική σημαία πριν την επίθεση με την μπογιά:

H ελληνική σημαία μετά την επίθεση:

Τι υποστηρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ για το συμβάν;

Μια ομάδα Τούρκων εθνικιστών μηχανικών φέρεται να βρίσκεται πίσω από την πρόκληση στο Καστελόριζο, σύμφωνα με ό,τι αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού δικτύου Karar TV, που έδωσε στη δημοσιότητα και πλάνα από drone μετά τη δολιοφθορά, οι δράστες πέταξαν 100 κιλά κόκκινης μπογιάς πάνω στην ελληνική σημαία, που είναι ζωγραφισμένη στη δεξιά πλευρά του νησιού.

«Μετά την πυρπόληση της τουρκικής σημαίας σε διαδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη , μια ομάδα Τούρκων πολιτών, μηχανικών στο επάγγελμα, έβαψε την τεράστια ελληνική σημαία στο νησί Καστελόριζο με κόκκινο χρώμα. Σύμφωνα με πληροφορίες από διάφορες πηγές, χρησιμοποιήθηκαν 100 κιλά μπογιάς στην επιχείρηση που έγινε το πρωί του Σαββάτου, 26 Σεπτεμβρίου. Σε νυκτερινές πτήσεις, που δεν αντιλήφθηκαν οι Έλληνες στρατιώτες και συνεχίστηκαν μέχρι τις 09:00 το πρωί χρησιμοποιήθηκαν drone», υποστηρίζει στο ρεπορτάζ του ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός.

Αλλεπάλληλα τα «χαστούκια» στην Τουρκία

Στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε την Τουρκία ότι είναι ο κύριος χορηγός της περιφερειακής τρομοκρατίας, λέγοντας ότι η Συρία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να τερματίσει την παράνομη παρουσία τουρκικών, καθώς και αμερικανικών.

«Υπάρχουν εκείνοι που επενδύουν, υποστηρίζουν και τροφοδοτούν την τρομοκρατία, μετακινώντας τρομοκράτες από τη μια περιοχή στην άλλη και από τη μια χώρα στην άλλη, όλοι στην υπηρεσία της ύποπτης ατζέντας τους. Σαφώς, όταν πρόκειται για χορηγούς και χρηματοδότες της τρομοκρατίας, το σημερινό τουρκικό καθεστώς κυριαρχεί. Το τουρκικό καθεστώς είναι ένας από τους κύριους χορηγούς της τρομοκρατίας στη Συρία και την περιοχή», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ουάλιντ Μουάλεμ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments