Πως Να

Πως να καθαρίσω την μούχλα από το σπίτι

Πως να καθαρίσω την μούχλα από το σπίτι
Μούχλα στο σπίτι: Συνήθως υπάρχει σε δωμάτια με υγρασία, όπως η κουζίνα, το μπάνιο και το υπόγειο.

Αρκετά είναι τα σπίτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εμφάνιση μούχλας. Η μούχλα αναπτύσσετε σε ζεστά, υγρά και σκοτεινά σημεία του σπιτιού. Χωρίς να το καταλάβετε εγκαίρως, εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από αυτή. Εάν παραμείνει στο σπίτι μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές αντιδράσεις και να οδηγήσει σε αναπνευστικές ασθένειες. Γι’ αυτό, ο καθαρισμός της θα πρέπει να γίνεται εγκαίρως. Συνήθως υπάρχει σε δωμάτια με υγρασία, όπως η κουζίνα, το μπάνιο και το υπόγειο.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εύκολος τρόπος για να απαλλαγούν οι νοικοκυρές από αυτή. Ωστόσο, εκτός από τα επαγγελματικά προϊόντα που περιέχουν χημικές και τοξικές ουσίες, μπορούν να χρησιμοποιήσουν και φυσικά προϊόντα από υλικά που είναι διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή. Ποια είναι αυτά;

Υπεροξείδιο του υδρογόνου:

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μπορεί να βρεθεί στο φαρμακείο σας. Είναι ένα αντιμυκητιακό, αντιικό και αντιβακτηριακό διάλυμα που είναι κατάλληλο για το σταμάτημα της μούχλας που προκαλείται από βακτήρια. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στις συσκευές σας, στις μπανιέρες, νεροχύτες, στα δάπεδα και στους τοίχους. Ρίξτε 3% συγκέντρωση υπεροξειδίου του υδρογόνου σε μια φιάλη. Στη συνέχεια, καταβρέξτε τη μούχλα και αφήστε για 10 λεπτά. Μετά τρίψτε την επιφάνεια για να αφαιρέσετε τη μούχλα. Τέλος, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Λευκό ξύδι:

Το λευκό ξίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον καθαρισμό και την απολύμανση. Μπορεί να σκοτώσει το 82% των ειδών μούχλας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια σε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια. Αν και έχει δυσάρεστη οσμή, είναι καλό για τον καθαρισμό μούχλας. Ρίξτε λευκό ξύδι σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε την μούχλα και αφήστε για μία ώρα. Στη συνέχεια, μπορείτε να ξεπλύνετε με νερό και να αφήσετε την επιφάνεια να στεγνώσει. Για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητά του, το άσπρο ξύδι πρέπει να είναι αδιάλυτο.

Μαγειρική σόδα:

Είναι ένας μη τοξικός και αποτελεσματικός τρόπος για την αφαίρεση της μούχλας και την απορρόφηση της υγρασίας, ώστε να μην μπορεί να ξαναεμφανιστεί. Προσθέστε ¼ κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με νερό. Ανακινήστε μέχρι να διαλυθεί η μαγειρική σόδα. Ψεκάστε την μούχλα και τρίψτε την με μια βούρτσα. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με νερό για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα. Ψεκάστε ξανά και αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει μόνη της.

Αιθέρια έλαια:

Τα αιθέρια έλαια όπως το έλαιο δέντρου τσαγιού (tea tree ) είναι αποτελεσματικά μυκητοκτόνα για τον καθαρισμό και την αποτροπή της επανεμφάνισης μούχλας. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο δέντρου τσαγιού με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ανακινήστε καλά μέχρι να αναμιχθούν. Ψεκάστε τη μούχλα και αφήστε την για μια ώρα μέχρι να στεγνώσει. Στη συνέχεια σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments