Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2020: Προβλήματα με τα εκκαθαριστικά και το Taxisnet

ΕΝΦΙΑ 2020: Προβλήματα με τα εκκαθαριστικά και το Taxisnet
ΕΝΦΙΑ 2020: Δυσκολεύονται οι ιδιοκτήτες ακινήτων να δουν και να πληρώσουν τον φόρο τους, καθώς τα εκκαθαριστικά σε πολλές περιπτώσεις είναι λάθος, και το Taxisnet μπλοκάρει με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός λειτουργίας.

Όλα του ΕΝΦΙΑ δύσκολα καθώς από το πρωί υπάρχει πρόβλημα στο σύστημα του Taxisnet, με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ιδιοκτήτες ακινήτων να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά τους. Πέρα όμως από τα τεχνικά προβλήματα, πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων δεν βλέπουν τον συμψηφισμό και την έκπτωση που δικαιούνται ή βλέπουν διαφορετικά ποσά στο εκκαθαριστικό και στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση.

Εκτός από τον αυξημένο φόρτο ή τους συμψηφισμούς που δεν βλέπουν να έγιναν πολλοί δικαιούχοι, διαπιστώνονται και άλλα περίεργα που δυσκολεύουν τη ζωή λογιστών και φορολογουμένων. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και πριν προκύψουν οι διακοπές στα συστήματα:

  • σε κάποιους δεν είχε εμφανιστεί το εκκαθαριστικό φόρου, αλλά είχε εμφανιστεί ποσόν «οφειλής εκτός ρύθμισης» στην Προσωποποιημένη Πληροφόρηση.
  • σε άλλους η Προσωποποιημένη Πληροφόρηση έδειξε μικρότερο ποσόν οφειλής από όσο ανέγραφε το εκκαθαριστικό -προφανώς μετά από συμψηφισμό- χωρίς μέχρι και χθες να έχει εμφανιστεί ποτέ ποσόν «επιστροφής φόρου» που το δικαιούντο λόγω πχ απώλειας ενοικίου ή άλλης αιτίας. Δεν βλέπουν επίσης να εμφανίζεται κάποιο «ιστορικό» πληρωμών ή συμψηφισμών στο πεδίο «επιστροφές φόρου», για να βεβαιωθούν ότι η ΑΑΔΕ εμφάνισε και αφήρεσε το συγκεκριμένο ποσό.
  • ακόμα χειρότερα, δικαιούχοι μείωσης δεν βλέπουν ούτε συμψηφισμούς, ούτε ποσά για συμψηφισμό στις «επιστροφές φόρου».
  • σε άλλες περιπτώσεις, άνεργοι χωρίς εισοδήματα και αλλαγές στα ακίνητα, διαμαρτύρονται ότι βλέπουν διπλάσιο ΕΝΦΙΑ από πέρυσι, σαν να έχασαν την έκπτωση 50% που δικαιούνταν και καλούν στη γραμμή υποστήριξης της ΑΑΔΕ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, το Τηλεφωνικό Κέντρο του Κ.Ε.Φ. (Κέντρο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων 213 162 1000) λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες από 07:30 έως 17:00.

Πώς θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2020 από το taxisnet

Οι φορολογούμενοι μπορούν να κάνουν την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2020 και την ταυτότητα πληρωμής από τους προσωπικούς λογαριασμούς στο TAXISnet. Για να εκτυπώσουν οι φορολογούμενοι το ποσό του φόρου που προκύπτει θα πρέπει:

  • Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  • Nα συνδεθούν στο gsis.gr (my taxisnet – Ο λογαριασμός μου) με τους προσωπικούς τους κωδικούς (username / password) επιλέγοντας την εφαρμογή «Υποβολή Δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9)».
  • Επιλέξτε το τρέχον έτος (2020).
  • Επιλέξτε την καρτέλα Πιστοποιητικά και από τις Διαθέσιμες ενέργειες την έκδοση νέου πιστοποιητικού για χρήση στο έτος 2019.
  • Επιλέξτε χρήση και πληκτρολογήστε τον εντεκαψήφιο Α.Τ.ΑΚ. του εμπραγμάτου δικαιώματος, για το οποίο θέλετε να εκδώσετε πιστοποιητικό.
  • Για κάθε Α.Τ.ΑΚ. εκδίδεται ξεχωριστό πιστοποιητικό.
  • Από τις διαθέσιμες ενέργειες, κάντε κλικ στην επιλογή δικαιώματος για έκδοση πιστοποιητικού.
  • Επιλέξτε έκδοση πιστοποιητικού και στη συνέχεια εκτύπωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments