Αθλητισμός

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: 3-1

Λίβερπουλ – Άρσεναλ: 3-1
Λίβερπουλ - Άρσεναλ: Ματσάρα στο «Άνφιλντ», ανατροπή και νίκη για τους «κόκκινους».

Η Λίβερπουλ με ανατροπή κατάφερε να νικήσει την Άρσεναλ με 3-1 και βρίσκεται στην κορυφή της Premier League με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Μαζί της στην κορυφή του αγγλικού πρωταθλήματος είναι η συμπολίτισσα Έβερτον και η Λέστερ. Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα είδε τον Αλεξάντρ Λακαζέτ να της δίνει το προβάδισμα στο 25′, αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει, παρόλο που είχε και εκείνη κι άλλες ευκαιρίες για γκολ. Οι πρωταθλητές με τρία γκολ από τους Σαντιό Μανέ (28′), Άντι Ρόμπερτσον (34′) και Ντιόγκο Ζότα (88′) πήραν τη νίκη απέναντι στην ομάδα που τους είχε κερδίσει στον δεύτερο γύρο της σεζόν 2019/20 και στο πρόσφατο Community Shield στα πέναλτι.

H Άρσεναλ ευτύχησε να προηγηθεί κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, αν και νωρίτερα η Λίβερπουλ έχασε δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μανέ (απόκρουση του Μπερντ Λένο) και τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ (δοκάρι στο 21′ σε σουτ που κόντραρε στον Έκτορ Μπεγερίν).  Στο 25′ η ομάδα του Λονδίνου έκανε το 1-0 κόντρα στην Λίβερπουλ με σκόρερ τον Γάλλο φορ. Ταχύτατη αντεπίθεση για τους Λονδρέζους, ο Ρόμπερτσον έκανε τραγικό λάθος στην προσπάθειά του να διώξει σέντρα του Έινσλι Μέιτλαντ-Νάιλς και έστρωσε τη μπάλα στον Λακαζέτ, με τον Γάλλο επιθετικό να κάνει το γυριστό πλασέ και να νικάει τον Άλισον Μπέκερ.

Η Λίβερπουλ χρειάστηκε μόλις 3 λεπτά για να αντιδράσει. Στο 28′ ο Μο Σαλάχ μπήκε υπέροχα στη μεγάλη περιοχή των φιλοξενουμένων και έκανε το σουτ με το αριστερό, ο Λένο απέκρουσε ασταθώς και ο Μανέ πήρε το ριμπάουντ για να προωθήσει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Στο 35′ το ματς ήρθε τούμπα. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έκανε σέντρα από τα δεξιά και την έστειλε συστημένη στον προωθημένο Ρόμπερτσον που την υποδέχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ, έκανε το κοντρόλ και νίκησε με αριστερό πλασέ τον Λένο. Έτσι διόρθωσε και το λάθος του στο γκολ των Λονδρέζων.

Στη συνέχεια καλές στιγμές είχαν και οι δύο ομάδες, ειδικά η Άρσεναλ με τον Λακαζέτ στο 59′ και στο 63′, αλλά τελικά η Λίβερπουλ βρήκε το τρίτο της γκολ με τον Πορτογάλο Ζότα στο ντεμπούτο του με την ομάδα του Κλοπ στην Premier League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (79′ Μίλνερ), Μανέ (80′ Ζότα), Σαλάχ, Φιρμίνο (91′ Μιναμίνο)

Άρσεναλ (Αρτέτα): Λένο, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ, Τίερνι, Μπεγερίν, Ελνένι, Τζάκα (60′ Θεμπάγιος), Μέιτλαντ-Νάιλς, Ουίλιαν (68′ Πεπέ), Λακαζέτ (74′ Ενκέτια), Ομπαμεγιάνγκ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments