Πως Να

Πως να καθαρίσω το ρολόι μου

Πως να καθαρίσω το ρολόι μου
Αλήθεια πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το ρολόι σας;

Το ρολόι είναι ένα αξεσουάρ που προτιμούν τόσο οι γυναίκες, όσο και οι άνδρες για όλες τις ώρες της ημέρας. Είναι όμως τόσο “αθώο” όσο νομίζουμε; Μάλλον όχι. Αυτό γιατί μια νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα ρολόγια χειρός είναι κατά μέσον όρο τρεις φορές πιο βρώμικα από τη λεκάνη της τουαλέτας. Ο λόγος; Δεν τα καθαρίζουμε συχνά, με συνέπεια να γεμίζουν μικρόβια. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία με ανάλυση δειγμάτων από δέκα διαφορετικούς τύπους ρολογιών, που φορούσαν δεκάδες εθελοντές.

Σε ένα είδος εντοπίστηκαν οκταπλάσια επίπεδα βακτηρίων απ’ ό,τι στη λεκάνη της τουαλέτας και το κουμπί στο καζανάκι. Σε όλα τα άλλα, όμως, το μικροβιακό φορτίο ήταν κατά μέσον όρο τριπλάσιο. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, ο ένας στους τέσσερις εθελοντές δεν καθαρίζουν ποτέ τα λουράκια στα ρολόγια τους. Αντίστοιχα, ο ένας στους πέντε τα καθαρίζουν σπανιότερα από μία φορά κάθε 6 μήνες. Αναμενόμενο λοιπόν είναι να μολύνονται τα ρολόγια με άφθονα μικρόβια, μύκητες και μούχλα. Ωστόσο τα επίπεδα των παθογόνων μικροοργανισμών στα λουράκια παρουσιάζουν διακύμανση όχι μόνο ανάλογα με τη συχνότητα καθαρισμού, αλλά και με το υλικό από το οποίο αποτελούνται.

Αυτά δεν σημαίνουν όμως ότι μπορούμε να καθαρίζουμε το ρολόι μας με ό,τι βρούμε μπροστά μας. Πώς γίνεται λοιπόν ο καθαρισμός;

Εάν έχει αφαιρούμενα λουράκια, μπορείτε να τα βγάλετε προσεκτικά και να τα πλύνετε με χλιαρό νερό και σαπούνι. Όταν τα ξεβγάλετε, να τα στεγνώσετε καλά πριν τα ξαναβάλετε στη θέση τους. Το καντράν του ρολογιού πρέπει να το καθαρίσετε απ’ όλες τις πλευρές προσεκτικά με ένα νωπό πανί. Αν είναι πολύ βρώμικο, μουσκέψτε μια μαλακή οδοντόβουρτσα σε χλιαρό νερό και σαπούνι και τρίψτε το απαλά, αφού πρώτα την τινάξετε καλά για να φύγει το νερό.

Ύστερα, απομακρύνετε το σαπούνι με ένα νωπό πανί. Αν, όμως, δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το λουράκι από το ρολόι σας, πρέπει να το πάτε στον ωρολογοποιό ή σε έναν κοσμηματοπώλη για να σας το καθαρίσει. Αν το ρολόι σας είναι αδιάβροχο, λογικά θα καθαρίζει κάθε φορά που θα πλένετε τα χέρια σας μέχρι τον καρπό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments