Πολιτική

Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Υπάρχει επάρκεια στα τεστ – Έρχονται κι άλλες προσλήψεις γιατρών

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. Το θέμα μπορεί να αναπαραχθεί σε άλλα ηλεκτρονικά και μη μέσα μόνο υπό την προϋπόθεση της ύπαρξης σαφούς αναφοράς του pagenews.gr ως πηγής της συγκεκριμένης είδησης.
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Υπάρχει επάρκεια στα τεστ – Έρχονται κι άλλες προσλήψεις γιατρών
Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ και ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν τα rapid tests».

Εφόσον κάποιος έχει τα κριτήρια για αν πρέπει να κάνει το τεστ για τον κορωνοϊό μπορεί να το κάνει δωρεάν σε δημόσιες δομές Υγείας επανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης κατά την αποψινή ενημέρωση για την πανδημία.

«Δεν απαιτείται συνταγογράφηση του τεστ καθώς το δημόσιο σύστημα κρίνει ποτέ πρέπει να γίνεται και γίνεται δωρεάν» ανέφερε ο κ. Κοντοζαμάνης προσθέτοντας ότι το κόστος του τεστ για το σύστημα υγείας «έχει πέσει 5 φορές κάτω από την έναρξη της πανδημίας». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υφυπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει επάρκεια τεστ και ότι «είμαστε από τις πρώτες χώρες που εφάρμοσαν τα rapid tests».

Μιλώντας για τις προσλήψεις στο σύστημα Υγείας είπε ότι «προσλαμβάνονται 1.243 μόνιμοι γιατροί μέχρι το τέλος του έτους και προκηρύσσονται άλλες 400 θέσεις» πολλές από τις οποίες αφορούν αποκλειστικά τις ΜΕΘ. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση του συστήματος Υγείας είπε ότι αυτή έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό που αγγίζει το 75% και εξήγησε ότι «υπάρχει αύξηση των δαπανών λόγω κορωνοϊού και η χρηματοδότηση του συστήματος βρίσκεται σε κανονική ροή».

Στο κόκκινο η Αττική – Αύξηση των διασωληνωμένων

Στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην χώρα, ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην παγκόσμια εικόνα. Σημείωσε την αύξηση των διασωληνωμένων στη χώρα μας άνω που ξεπέρασαν τους 70, ενώ η Αττική συνεχίζει να κατέχει τα θλιβερά πρωτεία.

Για τον λόγο αυτό συνεχίζονται τα rapid τεστ σε πλατείες. Σήμερα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ βρέθηκε στην πλατεία Κουμουνδούρου. Τη διαδικασία αυτή των τεστ που προωθεί και ο ΠΟΥ, μιας και με τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι αρκετά αξιόπιστα.

Σχετικά με το κρουαζιερόπλοιο, έγιναν τρεις έλεγχοι και ήταν όλοι αρνητικοί, ενώ ελέγχθηκαν και οι επιφάνειες και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης ολοκλήρωσε την ενημέρωσή του αναφερόμενος σε δύο εμβόλια που αυτήν τη στιγμή δίνουν κάποιες ελπίδες για να είναι διαθέσιμα ακόμα και μέσα στο 2020, αν φυσικά περάσουν όλους τους απαιτούμενους ελέγχους.

Δείτε live την ενημέρωση εδώ

Δείτε Live την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα

Gepostet von pagenews.gr am Dienstag, 29. September 2020

Αριθμός σοκ σήμερα τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Τίποτα καθησυχαστικό δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς τα κρούσματα παραμένουν υψηλά, το ίδιο και οι θάνατοι αλλά και οι διασωληνωμένοι. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω Ιnfografic τα συνολικά κρούσματα μέχρι σήμερα είναι 416 ενώ το σύνολο των θανάτων είναι 388 καθώς σήμερα είχαμε επιπλέον πέντε θανάτους.

Η αναλυτική ανακοίνωση του ΕΟΔΥ Σήμερα ανακοινώνουμε 416 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18123, εκ των οποίων το 56.1% άνδρες.

2898 (16.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7479 (41.3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

79 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 19 (24.1%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 207 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 388 θανάτους συνολικά στη χώρα. 143 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments