Ελλάδα

Φυλακές νέων Αυλώνα: Βρέθηκαν αυτοσχέδια σπαθιά, μαχαίρια και ναρκωτικά

Φυλακές νέων Αυλώνα: Βρέθηκαν αυτοσχέδια σπαθιά, μαχαίρια και ναρκωτικά
Φυλακές νέων Αυλώνα: Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή που διενεργεί σχετική προανάκριση.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 30 Σεπτεμβρίου στις φυλακές νέων Αυλώνα, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους με τη συνδρομή της Ομάδας Αντιμετώπισης Εκνόμων Ενεργειών σε θαλάμους και κοινόχρηστους χώρους, εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, αυτοσχέδια σπαθιά, μαχαίρια, ναρκωτικά και ναργιλές.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε αυτοσχέδια σπαθιά, δύο αυτοσχέδια μαχαίρια και αυτοσχέδιο σουβλί, νάιλον συσκευασία με τρία γραμμάρια χασίς, πέντε σιδηροσωλήνες και επτά τεμάχια σιδήρου, πέντε τμήματα μεταλλικού φρεατίου, τμήμα λαμαρίνας και υδραυλικά εξαρτήματα, αυτοσχέδιος ναργιλές και αυτοσχέδια συσκευή δερματοστιξίας, καθώς και οκτώ φορτιστές κινητών τηλεφώνων και καλώδια.

Για τα ευρήματα ενημερώθηκαν άμεσα ο αρμόδιος εισαγγελέας και η τοπική αστυνομική Αρχή που διενεργεί σχετική προανάκριση την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος.

Μαχαίρια, ναρκωτικά και αποστακτήριο αλκοόλ και στις φυλακές της Πάτρας

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου, σε τρεις πτέρυγες (8 θαλάμους και 3 κελιά) των φυλακών Πάτρας, εντοπίστηκαν αυτοσχέδια μαχαίρια, ναρκωτικά, κινητό τηλέφωνο και αποστακτήριο αλκοόλ.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Καταστήματος Κράτησης και τη συνδρομή Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, διμοιρίας υποστήριξης και παρουσία εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 28 αυτοσχέδια μαχαίρια, 8 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού βάρους 5,8 γραμμαρίων, 1 κινητό τηλέφωνο και 1 αυτοσχέδιο πλήρες αποστακτήριο αλκοόλ για τσίπουρο.

Σε προανάκριση προέβη η αρμόδια τοπική αστυνομική Αρχή, ενώ έγινε και ο προβλεπόμενος πειθαρχικός έλεγχος. Να σημειωθεί πως οι έρευνες εντάχθηκαν στο πλαίσιο της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments