Διεθνή

Debate ΗΠΑ: Ουδέν σχόλιο από τη Μόσχα

Debate ΗΠΑ: Ουδέν σχόλιο από τη Μόσχα
Debate ΗΠΑ: Απέφυγε το Κρεμλίνο να σχολιάσει τα όσα ακούστηκαν στην πρώτη τηλεμαχία Τραμπ και Μπάιντεν.

Το πρώτο debate των υποψήφιων προέδρων των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και Τζο Μπάιντεν, άφησε απογοητευμένους τους πολίτες της Αμερικής, καθώς δεν πήραν τις απαντήσεις που ήθελαν. Στο debate μεταξύ άλλων, οι δύο υποψήφιοι αναφέρθηκαν στις σχέσεις των ΗΠΑ με τη Ρωσία, με τον δημοκρατικό υποψήφιο να κατηγορεί τον Τραμπ ότι είναι «σκυλάκι του Πούτιν». Το Κρεμλίνο ωστόσο προτίμησε να… σιωπήσει και να μην σχολιάσει τίποτα από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ είναι αδιάφορη για τη Ρωσία, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και ένας στρατιωτικός ανταγωνιστής, ακόμα και αν υπερτερεί αρκετά σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους. Ωστόσο η Μόσχα προτίμησε σε αυτήν τη συγκυρία να μη σχολιάσει το ντιμπέϊτ των δύο υποψηφίων προέδρων γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εκληφθεί ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ.

Ο Πεσκόφ σχολιάζοντας την έκφραση που χρησιμοποίησε ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζον Μπάϊντεν, όταν απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ τον χαρακτήρισε «σκυλάκι του Πούτιν», δήλωσε ότι το Κρεμλίνο δεν μπορεί να μην διαπιστώσει τις νέες εκφάνσεις αμερικανικής «πολιτικής κουλτούρας» σ’ αυτό το ντιμπέϊτ.

«Και φυσικά διαπιστώνουμε νέες εκφάνσεις πολιτικής κουλτούρας, κουλτούρας του εκλογικού σώματος στις ΗΠΑ. Όμως δεν θέλουμε να το σχολιάσουμε αυτό, δεν θέλουμε να κάνουμε εκτιμήσεις, γιατί αυτό θα εκληφθεί αμέσως ως κάποια παρέμβαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, προσθέτοντας ότι η Ρωσία «ποτέ δεν παρενέβαινε, δεν παρεμβαίνει και δεν προτίθεται να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις των ΗΠΑ».

Κάποιες από τις στιγμές του Debate

Γεμάτο αντεγκλήσεις ήταν το χθεσινό ντιμπέιτ και πολλές από αυτές σε προσωπικό τόνο. Μια από τις επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της τηλεμαχίας του ο Ντόναλντ Τραμπ στον Δημοκρατικό αντίπαλό του αφορούσε ότι ο γιος του είχε αναλάβει θέση στο διοικητικό συμβούλιο ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, με τη συζήτηση να εκτραχύνεται πολύ γρήγορα και τους δύο άνδρες να κατηγορούν ο ένας τον άλλο για νεποτισμό και αδιαφάνεια.

Ο Τραμπ αναφέρθηκε στο ότι ο Χάντερ Μπάιντεν, υπήρξε μέλος του ΔΣ της Μπουρίσμα, ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου, κάτι που χαρακτήρισε τεκμήριο διαφθοράς. «Δεν είναι αλήθεια αυτό», απάντησε ο Μπάιντεν, «ο γιος μου δεν έκανε τίποτα κακό» στην εταιρεία αυτή, πρόσθεσε προτού αντεπιτεθεί στον Τραμπ διότι μέλη της οικογένειάς του ανέλαβαν ρόλους στον Λευκό Οίκο.

Οι δύο υποψήφιοι διέκοψαν επανειλημμένα ο ένας τον άλλο, αναγκάζοντας εντέλει τον συντονιστή να επέμβει ανεβάζοντας πολύ τον τόνο της φωνής του. «Είσαι ο χειρότερος πρόεδρος που είχε ποτέ η Αμερική», είπε στον Τραμπ ο Μπάιντεν τονίζοντάς του πως τα έχει «κάνει θάλασσα» τόσο στην οικονομία, όσο και στη βιομηχανία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments