Οικονομία

Επίδομα παιδιού: Σήμερα η καταβολή του από τον ΟΠΕΚΑ

Επίδομα παιδιού: Σήμερα η καταβολή του από τον ΟΠΕΚΑ
Επίδομα παιδιού: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται σήμερα τα χρήματα για το επίδομα του παιδιού. Ποια άλλα επιδόματα πληρώνει εντός της ημέρας ο ΟΠΕΚΑ.

Σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020, καταβάλλει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) το επίδομα παιδιού και συγκεκριμένα την Δ’ μηνιαία δόση αυτού. Επίσης, ο Οργανισμός θα πιστώσει στους λογαριασμούς τα χρήματα του επιδόματος παιδιού, του διατροφικού επιδόματος, του επιδόματος στέγασης και του επιδόματος ομογενών.

Αναλυτικά όλα τα επιδόματα και οι παροχές που πληρώνονται σήμερα:

  • Επίδομα παιδιού,
  • επίδομα γέννησης,
  • προνοιακά αναπηρικά και διατροφικό επίδομα,
  • Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ),
  • επίδομα στέγασης,
  • στεγαστική συνδρομή,
  • επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων,
  • σύνταξη υπερηλίκων,
  • επίδομα ομογενών.

Αλλαγές στα κριτήρια για ΚΕΑ, Επίδομα παιδιού Α21 και Ενοικίου:

Εν τω μεταξύ, αλλαγές αναμένονται στα κριτήρια χορήγησης του ΟΠΕΚΑ για το επίδομα παιδιού Α21, επίδομα ενοικίου και Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, σύμφωνα με όσα προβλέπει σχετική διάταξη του σχεδίου νόμου του  και Κοινωνικών Υποθέσεων. Με τη δημοσίευση του νέου νόμου θα αλλάξουν οι προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για όσους έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ειδικότερα θα περιλαμβάνεται πλέον η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών δικαιούχων σε σχολείο, ενώ θα παίζει ρόλο ως προϋπόθεση η «συνέπεια» του παιδιού-μαθητή στην υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή να μη μείνει από απουσίες.

Έτσι, από φέτος, δηλαδή το σχολικό έτος 2020-2021, απαραίτητη θα είναι η όχι μόνο η υποχρεωτική φοίτηση των παιδιών όσων οικογενειών λαμβάνουν τα εν λόγω επιδόματα, αλλά και η εξέλιξή τους εκπαιδευτικά, ώστε να μην μένουν την ίδια τάξη. Αναλυτικότερα, όσοι έχουν εξαρτώμενο τέκνο για το οποίο συντρέχουν οι προϋποθέσεις φοίτησής του στην υποχρεωτική εκπαίδευση, το επίδομα χορηγείται υπό την προϋπόθεση αφενός της εγγραφής του σε σχολείο αφετέρου της πραγματικής φοίτησής του, η οποία θεωρείται ότι συντρέχει όταν το εξαρτώμενο τέκνο δεν υποχρεούται να επαναλάβει την ίδια τάξη λόγω του αριθμού των απουσιών του.

Όσοι καταθέτουν αίτηση για την χορήγηση του επιδόματος παιδιού, του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα πρέπει, εφόσον έχουν παιδιά που φοιτούν στην υποχρεωτική εκπαίδευση να δηλώνουν και το σχολείο που πηγαίνουν τα παιδιά τους. Για το επίδομα παιδιού Α21, η τέταρτη δόση για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο η πληρωμή θα γίνει σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου. Το Επίδομα Παιδιού υπολογίζεται με βάση τα εξαρτώμενα τέκνα που έχουν δηλωθεί στο Α21 του 2020 και σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαριστική φορολογική δήλωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments