Πολιτική

Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: «Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές»

Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: «Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές»
Τσαβούσογλου για Καστελόριζο: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Σχόλιο για το ό, τι συνέβη στο Καστελόριζο με την πρόσφατη δολιοφθορά της ελληνικής σημαίας έκανε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου. Θυμίζουμε ότι αυτή η εμπρηστική ενέργεια έγινε από ομάδα Τούρκων εθνικιστών, σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Τουρκία.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μίλησε για το θέμα αυτό σήμερα Τέταρτη, στη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Ο Τσαβούσογλου καταδίκασε την ενέργεια αυτή λέγοντας συγκεκριμένα: «Εμείς, ως έθνος, είμαστε ευαίσθητοι στη δική μας σημαία και όλοι είναι ευαίσθητοι στη δική τους σημαία. Η σημαία μας κάηκε πρόσφατα στην Ελλάδα και αντέδρασαμε. Πρέπει να δείξουμε την ευαισθησία που δείχνουμε στη δική μας και για τη σημαία των άλλων. Δεν βρίσκουμε τις επιθέσεις στις σημαίες σωστές. Αυτό συμβαίνει επειδή οι σχέσεις με την Ελλάδα είναι τεταμένες. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε τη βασική στάση. Ακόμα και στους πολέμους, το τουρκικό έθνος σεβάστηκε τις σημαίες και τα σύμβολα των άλλων. Περιμένουμε σεβασμό για τη δική μας σημαία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά τη διαμαρτυρία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, έως σήμερα δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη της προβοκάτσιας από την Άγκυρα. Η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφερε: «Τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες αποσκοπούν να δυναμιτίσουν τις προοπτικές αποκλιμάκωσης της έντασης μεταξύ των δυο χωρών. Αναμένουμε από τις τουρκικές Αρχές την άμεση καταδίκη και διερεύνηση του περιστατικού, ώστε οι υπαίτιοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης».

Τι έχει συμβεί με τη σημαία στο Καστελόριζο

Την ίδια ώρα, στο Καστελόριζο, έχει αποκατασταθεί πλήρως η τεράστια ελληνική σημαία που είναι ζωγραφισμένη στον βράχο επάνω από το λιμάνι, η οποία διακρίνεται και από τ’ απέναντι τουρκικά παράλια, μετά τη δολιοφθορά που υπέστη τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν άγνωστοι έριξαν πάνω της κόκκινη μπογιά.

Το περιστατικό, που συνδέεται και με την ολιγόλεπτη πτήση drone πάνω από το ακριτικό νησί που από το ηχείο ακούγονταν ο τουρκικός εθνικός ύμνος και οθωμανικά εμβατήρια, διερευνάται από Κλιμάκιο αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας από τη Ρόδο, που βρίσκεται στο νησί και εξετάζει όλα τα σενάρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments