Ελλάδα

Σωτηρία κορωνοϊός: Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα τεστ για τον ιό στο προσωπικό της Κλινικής

Σωτηρία κορωνοϊός: Αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα τεστ για τον ιό στο προσωπικό της Κλινικής
Σωτηρία κορωνοϊός: Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ.

Αρνητικά είναι 22 τεστ για κορωνοϊό που έγιναν στο προσωπικό της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του «Σωτηρία», όπου είχαν εντοπιστεί, πέντε θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (τρία σε ιατρικό προσωπικό και δύο σε νοσηλευτικό προσωπικού της Κλινικής).

Όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εντός της ημέρας αναμένονται ακόμα 16 αποτελέσματα από το προσωπικό της Κλινικής. Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ κορωνοϊού ενώ πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι.

Εφημερεύει κανονικά το «Σωτηρία»

Με τα παρόντα στοιχεία εκτιμάται η ετοιμότητα λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Η Σωτηρία», που εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου, αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας, με αφορμή τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Κλινικής. Όπως αποφασίστηκε, εφημερεύει κανονικά, όπως ήταν ορισμένο.

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου πέντε θετικά κρούσματα του ιού (τρία ιατρικού προσωπικού και δύο νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Προς το παρόν, ως προς τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ στο «Σωτηρία» νοσηλεύονται 26 ασθενείς, σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες από τους αρμόδιους.

Στους 89 οι διασωληνωμένοι που νοσηλεύονται – Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κορύσματα

Θυμίζουμε πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 411 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 68 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 18.886, εκ των οποίων το 56,1% άνδρες. Τα 2.961 (15,7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7.755 (41,1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 89 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Είκοσι οκτώ (31,5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 86,5% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 214 ασθενείς. Τέλος, αναφορικά με τους καταγεγραμμένους θανάτους στη χώρα μας, οι 144 (36,6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments