Διεθνή

Εμβόλιο AstraZeneca: Επαναλαμβάνονται οι δοκιμές στην Ιαπωνία

Εμβόλιο AstraZeneca: Επαναλαμβάνονται οι δοκιμές στην Ιαπωνία
Εμβόλιο AstraZeneca: Δοκιμές έχουν ξαναρχίσει και σε Βρετανία, Βραζιλία, Νότια Αφρική και Ινδία.

H AstraZeneca επαναλαμβάνει τις δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά του κορωνοϊού και στην Ιαπωνία. Όπως έκανε γνωστό σήμερα η εταιρεία, επαναλήφθηκαν οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού της εμβολίου κατά της COVID-19 στην Ιαπωνία, ενώ πρόσθεσε ότι είναι σε συνομιλίες με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές για τα στοιχεία που χρειάζονται προκειμένου να ξαναρχίσουν οι δοκιμές του εμβολίου της στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι ακόμη σε παύση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δοκιμές του πειραματικού εμβολίου της AstraZeneca κατά του νέου κορωνοϊού σε διάφορες χώρες του κόσμου διακόπηκαν τον Σεπτέμβρη μετά την εμφάνιση ανεξήγητης ασθένειας σε έναν εθελοντή.

Αν και οι περισσότερες δοκιμές επαναλήφθηκαν, αυτές στις ΗΠΑ εξακολουθούν να βρίσκονται σε παύση, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές διεύρυναν την έρευνά τους, είχε μεταδώσει το Reuters την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου. Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η δοκιμή πρώτου προς μέσου σταδίου του πειραματικού της εμβολίου κατά του Sars-Cov-2 ξανάρχισε στην Ιαπωνία έπειτα από διαβουλεύσεις που είχε με τις εθνικές ρυθμιστικές αρχές, την Japanese Pharmaceuticals και την Medical Devices Agency.

Τονίζεται ότι ήδη έχουν ξαναρχίσει οι δοκιμές του συγκεκριμένου πειραματικού εμβολίου στη Βρετανία, τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική και την Ινδία.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα των  τις προηγούμενες ημέρες, το μέλλον του AstraZeneca είναι αμφίβολο. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας οι δοκιμές του εμβολίου που ξεκίνησαν ξανά τον Σεπτέμβριο «πάγωσαν», καθώς υπήρξε παρενέργεια σε άτομο που συμμετείχε στον εμβολιασμό. Το άρθρο σημείωνε πως επρόκειτο για μια γυναίκα, η οποία συμμετείχε στις δοκιμές του εμβολίου στη Βρετανία και μετά τη λήψη δόσης, εμφάνισε εγκάρσια μυελίτιδα, μια σπάνια φλεγμονώδη νόσο που επηρεάζει τον νωτιαίο μυελό, προκαλώντας αδυναμία, αισθητηριακές αλλοιώσεις και δυσλειτουργία του αυτόνομου νευρικού συστήματος. Η AstraZeneca δεν επιβεβαίωσε, σε τοποθέτησή της, τη διάγνωση στη δεύτερη περίπτωση, ωστόσο, άνθρωπος από το στενό περιβάλλον της δεύτερης γυναίκας που ασθένησε, μίλησε στους Times και επιβεβαίωσε ότι η ασθένεια είχε επισημανθεί ως εγκάρσια μυελίτιδα.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα:

«Οι ειδικοί ανησυχούσαν ιδιαίτερα για τις δοκιμές εμβολίων της AstraZeneca, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο στη Βρετανία, λόγω της άρνησης της εταιρείας να παράσχει λεπτομέρειες σχετικά με σοβαρές νευρολογικές ασθένειες σε δύο συμμετέχουσες, και οι δύο γυναίκες, οι οποίες έλαβαν το πειραματικό εμβόλιο στη Βρετανία. Αυτές οι περιπτώσεις ώθησαν την εταιρεία να σταματήσει τις δικές της δοκιμές δύο φορές, τη δεύτερη φορά νωρίτερα αυτόν τον μήνα, στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν ασθένησε κι άλλη συμμετέχουσα. Οι μελέτες συνεχίζονται στη Βρετανία, τη Βραζιλία, την Ινδία και τη Νότια Αφρική, αλλά έχουν σταματήσει στις ΗΠΑ. Περίπου 18.000 άτομα σε όλο τον κόσμο έχουν λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca μέχρι στιγμής».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments