Πολιτική

Χαρδαλιάς σήμερα: Παράταση των μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Χαρδαλιάς σήμερα: Παράταση των μέτρων για τον κορωνοϊό μέχρι τις 12 Οκτωβρίου
Χαρδαλιάς σήμερα: Όλα όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού καταγράφηκε σήμερα αφού ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 460 κρούσματα. Ο Νίκος Χαρδαλιάς στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό σημείωσε αρχικά ότι βλέπουμε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ πρόσθεσε ότι «μέσα από την καθημερινότητα βλέπουμε πόσο μεταδοτικός είναι ο κορωνοϊός».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε ότι στα 314 είναι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος των κρουσμάτων, ενώ ο ηλικιακός μέσος όρος των κρουσμάτων είναι τα 39 έτη. Σημείωσε πως την τελευταία εβδομάδα υπάρχει σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων τα οποία καταγράφονται κάθε μέρα. Αυξητική τάση παρουσιάζει το νούμερο των διασωληνωμένων και έτσι πιέζεται το Σύστημα Υγείας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι θα υπάρχει παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τις 12 Οκτωβρίου για την Αττική. Το ίδιο ισχύει και για τα μέτρα στις πύλες εισόδου της χώρας.

«Ακούω συνεχώς το ερώτημα αν θα πάρουμε νέα μέτρα, αλλά το σημαντικό είναι να τηρήσουμε τα ήδη επιβληθέντα. Η τήρηση των μέτρων δεν είναι καταναγκασμός. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και να προφυλασσόμαστε. Άλλος τρόπος αντιμετώπισης δεν υπάρχει κι έρχεται χειμώνας που τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανάμεσα σε άλλα.

Κρίσιμη η κατάσταση στην Πέλλα

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στα κρούσματα στην Πέλλα, στο Μαυροβούνι Σκύδρας και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο κονσερβοποιίας. Στην συγκεκριμένη μονάδα εντοπίστηκαν συνολικά 114 κρούσματα με αποτέλεσμα σημάνει συναγερμός και να κλείσει το εργοστάσιο. Ο κ. Χαρδαλιάς απευθύνθηκε στους πολίτες της περιοχής, τονίζοντας πως πρέπει να ακολουθούν τα μέτρα.

Τα μέτρα για την Κύθνο

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός μίλησε και για την Κύθνο, η οποία έχει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και υπενθύμισε τα μέτρα που ισχύουν:

  • Απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί.
  • Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση εκτός των λαϊκών αγορών, οι οποίες θα λειτουργούν με αυστηρά μέτρα προστασίας.
  • Απαγορεύεται η συνάθροιση πολιτών άνω των 9 ατόμων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.
  • Στην εστίαση επιτρέπονται έως 4 άτομα, εκτός αν πρόκειται για συγγενείς α’ βαθμού (σ.σ. τότε το όριο είναι τα 6 άτομα).

Τέλος, υποχρεωτική και επιβεβλημένη είναι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σε όλο το νησί.

Αναλυτικά η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 460 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 142 συνδέονται με γνωστές συρροές και 26 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 19346, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες», αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι: «2991 (15.5%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 7967 (41.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 26 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 217 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 398 θανάτους συνολικά στη χώρα. 147 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments