Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 7,3 εκατομμύρια τα κρούσματα – 208 χιλιάδες οι νεκροί

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 7,3 εκατομμύρια τα κρούσματα – 208 χιλιάδες οι νεκροί
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω του κορωνοϊού.

Δεν νοσεί μόνο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στις Ηνωμένες Πολιτείες από κορωνοϊό, αλλά και εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι στη χώρα. Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 7,3 εκατομμύρια χθες Παρασκευή, ενώ ο αριθμός των ασθενών που έχουν υποκύψει στην ασθένεια COVID-19 ξεπέρασε τους 208.000, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Οι μολύνσεις ανέρχονταν σε 7.303.914, ενώ ο απολογισμός της πανδημίας είχε φθάσει τους 208.304 νεκρούς ως χθες βράδυ, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης.

Ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στην Καλιφόρνια, όπου έχουν επιβεβαιωθεί 823.264, ακολουθούν Τέξας και Φλόριντα με πάνω από 700.000 μολύνσεις η καθεμιά, ενώ η πολιτεία της Νέας Υόρκης, αρχικά επίκεντρο της πανδημίας, μετρά 460.000 περιπτώσεις.

Πάνω από 200.000 κρούσματα μόλυνσης έχουν καταγράψει εξάλλου ως εδώ οι πολιτείες Τζόρτζια, Ιλινόι, Αριζόνα, Βόρεια Καρολίνα και το Νιου Τζέρζι, πάντα κατά τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος Τραμπ έχει στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed National Military Medical Center. Ο ίδιος σε μήνυμά του δηλώνει καλά, αλλά έχει συμπτώματα κορωνοϊού. Ο Αμερικανός πρόεδρος ταλαιπωρείται από βήχα, πυρετό και ρινική καταρροή. Το CNN σε ρεπορτάζ του, επικαλούμενο αξιωματούχο, ανέφερε ότι είχε και προβλήματα με την αναπνοή του.

«Προληπτικά» και «κατόπιν σύστασης του γιατρού του και ειδικών», ο Τραμπ «θα εργάζεται» από ειδικό τμήμα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ κατά τις «προσεχείς ημέρες», όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπος της προεδρίας Κέιλι Μακενάνι. Αυτό σημαίνει ότι κάτι ο προεδρος των ΗΠΑ δεν πρόκειται να παραδώσει τα ηνία της χώρας στον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς.

Το βίντεο του Ντόναλντ Τραμπ πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα μεταβεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι νιώθει πολύ καλά τόσο ο ίδιος, όσο και η Πρώτη Κυρία, Μελάνια Τραμπ. Ευχαρίστησε τους Αμερικανούς για την υποστήριξη και τη συμπαράστασή τους, λέγοντας ότι το εκτιμά και δεν θα το ξεχάσει ποτέ.

Μηνύματα στήριξης του έχουν στείλει πολλοί ηγέτες χωρών από τον Εμανουέλ Μακρόν μέχρι τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments