Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολέθριο για τη χώρα το πέρασμα της Χρυσής Αυγής

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολέθριο για τη χώρα το πέρασμα της Χρυσής Αυγής
Κυριάκος Μητσοτάκης: "Nιώθω ικανοποίηση που τα επιχειρήματα της Δημοκρατίας την εξόρισαν από την Βουλή και το Κράτος Δικαίου από την καθημερινότητά μας", έγραψε o πρωθυπουργός στο Twitter.
Κυριάκος Μητσοτάκης: "Nιώθω ικανοποίηση που τα επιχειρήματα της Δημοκρατίας την εξόρισαν από την Βουλή και το Κράτος Δικαίου από την καθημερινότητά μας", έγραψε o πρωθυπουργός στο Twitter.

ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης έδωσε το δικό του μήνυμα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. «Τραυματική, οδυνηρή και, δυστυχώς, πολύ αιματηρή» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την εμπειρία της χώρας από το πέρασμα της Χρυσής Αυγής. «Η εμπειρία της χώρας μας από το ολέθριο πέρασμα του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής υπήρξε τραυματική, οδυνηρή και, δυστυχώς, πολύ αιματηρή. Nιώθω ικανοποίηση που τα επιχειρήματα της Δημοκρατίας την εξόρισαν από την Βουλή και το Κράτος Δικαίου από την καθημερινότητά μας», έγραψε συγκεκριμένα o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Nωρίτερα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ήταν και παραμένει διαχρονικός αντίπαλος της Χρυσής Αυγής όπως και κάθε υπονομευτή του πολιτεύματος και της ομαλότητας στην εφημερίδα των Συντακτών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει ότι η  υπέφερε όσο ελάχιστες χώρες από τον ναζισμό. Θρήνησε θύματα, έζησε τραγωδίες, υπέμεινε καταστροφές.

Γι’ αυτό και τον πολέμησε ενώ αναφέρει: «Στη χώρα μας λοιπόν, δεν υπάρχει θέση για μιμητές και οπαδούς του. Στον μισαλλόδοξο εθνικισμό, αντιτάσσουμε τον γνήσιο πατριωτισμό. Στον ολοκληρωτισμό, τον πλουραλισμό. Στη σύγκρουση, τον διάλογο. Στον διχασμό, την ενότητα. Και στον εξτρεμισμό, τον ορθολογισμό. Ταυτόχρονα, όμως, μεταφράζουμε τη βιωμένη αρνητική εμπειρία σε θετική και γόνιμη εθνική παρακαταθήκη. Γι’ αυτό και υπερασπιζόμαστε κάθε στιγμή τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Με την ισχύ της νομιμότητας. Με σταθερή πίστη στους θεσμούς. Και με συμμάχους μας τους πολίτες».

Πολιτική θύελλα προκάλεσε ο διορισμός της Ελένης Ζαρούλια

Αξίζει να σημειωθεί ότι  πολιτική θύελλα προκλήθηκε από το διορισμό της πρώην βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια ως μετακλητής υπαλλήλου της Βουλής στο γραφείο που διαθέτει ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος ως πρώην πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο διορισμός της έγινε σύμφωνα με διάταξη που αν και είχε καταργηθεί, το 2015 επι προεδρίας Νίκου Βούτση, επί ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή,  επανήλθε για μια ακόμα τετραετία λίγο πριν από τις εκλογές του Ιουλίου 2019.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments