Ελλάδα

Φωτιά Ζάκυνθος: Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο νησί – Έφτασε μέχρι το «Ναυάγιο»

Φωτιά Ζάκυνθος: Συνεχίζει να καίει η φωτιά στο νησί – Έφτασε μέχρι το «Ναυάγιο»
Φωτιά Ζάκυνθος: «Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

Συναγερμός έχει σημάνει στο νησί της Ζακύνθου από το απόγευμα της Κυριακής 4 Οκτωβρίου, ύστερα από φωτιά που ξέσπασε στις Βολίμες, σε δασική έκταση. Αρχικά, επιχείρησαν για την κατάσβεσή της 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή υπήρξε και από 5 υδροφόρες που εστάλησαν στο μέτωπο με εντολή της Πολιτικής Προστασίας. Επίσης, ρίψεις νερού πραγματοποίησαν και 8 εναέρια μέσα.

Λίγο αργότερα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν με 3 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων της 1ης ΕΜΑΚ. Συνολικά στην “μάχη” ρίχτηκαν 69 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα, 6 Α/Φ & 2 Ε/Π. Όταν έπεσε το φως της νύχτας τα εναέρια μέσα αποχώρησαν. Στο νησί βρίσκονται ο αρχηγός της Πυροσβεστικής, Στέφανος Κολοκούρης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, με τον δεύτερο να δηλώνει, σύμφωνα με το imerazante.gr, ότι «δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά”.

«Γίνεται προσπάθεια να την οριοθετήσουμε. Έχει πέσει ο αέρας. Μέχρι το πρωί θα έχουμε μία πολύ καλύτερη εικόνα και με τη συνδρομή των εναέριων να την ελέγξουμε πλήρως. Έρχονται και δυνάμεις από την Αθήνα. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή. Δεν είναι τυχαία αυτά τα περιστατικά. Δεν εννοώ μόνο τις πυρκαγιές που ξέσπασαν φέτος αλλά και εκείνες των προηγούμενων ετών στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με τη σειρά του ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, είπε: «Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές. Ήρθαν πολλές δυνάμεις στο νησί και από νωρίς επιχείρησαν πολλά εναέρια και συγκεκριμένα 6 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Το πιο σημαντικό είναι να εξασφαλίσουμε την περίμετρο της πυρκαγιάς ώστε σε πιθανή αλλαγή του ανέμου να μην κινδυνεύσει άλλη έκταση».

Τεράστια η καταστροφή στο νησί:

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου, Γιώργο Στασινόπουλο, η καμμένη έκταση υπολογίζεται σε 1.000 – 1.500 στρέμματα. Η καταστροφή στο νησί είναι τεράστια, με τις φλόγες αυτήν την ώρα να καίνε σημείο πάνω από την παραλία «Ναυάγιο». Όπως ανέφερε στο MEGA ο κ. Στασινόπουλος «ευτυχώς στην περιοχή κοντά στο Ναυάγιο δεν υπάρχουν σπίτια. Έχει δυνατό αέρα και όλο το βράδυ προσπαθούσαμε με μηχανήματα έργου να ανοίξουμε δρόμους για να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Η περιοχή που έχει καεί είναι δασώδης, είχε χρόνια να καεί και είχε μεγάλη βλάστηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments