Ελλάδα

Κορωνοϊός Πέλλα: Είκοσι ακόμα κρούσματα μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ

Κορωνοϊός Πέλλα: Είκοσι ακόμα κρούσματα μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ
Κορωνοϊός Πέλλα: Μετά τους ελέγχους του ΕΟΔΥ, όπου πραγματοποιήθηκαν 1479 test εντοπίστηκαν ακόμα 20 θετικά κρούσματα.

Μετά τη μεγάλη διασπορά του ιού σε κονσερβοποιία στο Μαυροβούνι Σκύδρας, εντοπίστηκαν άλλα είκοσι θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ που διενεργούσαν ελέγχους όλες αυτές τις μέρες, καλούσαν τους πολίτες να εξεταστούν προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Ειδικότερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σε συνέχεια των ελέγχων, που διενεργούν 18 κλιμάκια, στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας -από την Παρασκευή 2/10 έως και την Κυριακή 4/10- συγκεκριμένα στους Δήμους Έδεσσας, Αλμωπίας, Σκύδρας και Πέλλας έχει πραγματοποιήσει 1479 rapid test εκ των οποίων τα 20 έχουν βρεθεί θετικά.

Πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Έδεσσας 189 (τεστ), στον Δήμο Αλμωπίας 554, στον Δήμο Σκύδρας 569 και στον Δήμο Πέλλας 167. Ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τους ελέγχους στο πλαίσιο της προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Υπενθυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη εταιρία εντοπίστηκαν 114 κρούσματα κορωνοϊού σε σύνολο 400 εργαζομένων και στη συνέχεια η κονσερβοποιία μπήκε ανέστειλε την λειτουργία της.

H ανακοίνωση της ΓΓΠΠ μετά τον εντοπισμό των 114 κρουσμάτων

Λόγω επιβεβαιωμένου υψηλού επιδημιολογικού φορτίου (114 κρούσματα) σε εταιρεία κονσερβοποιίας στο Μαυροβούνι Σκύδρας Νομού Πέλλας, κατόπιν σχετικών ελέγχων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, αναστέλλεται η λειτουργία της εν λόγω εταιρείας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένων όλων των υποδομών και των εγκαταστάσεών της, και κάθε είδους χώρων κύριων και βοηθητικών, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Η αναστολή λειτουργίας ισχύει για 10 ημέρες, από 2 Οκτωβρίου και ώρα 12.00 έως 11 Οκτωβρίου και ώρα 12.00.

Τριπλασιασμός κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ το Σεπτέμβριο στο νομό Πέλλας διαγνώσθηκαν 294 κρούσματα του κορωνοϊού και καταγράφηκαν τέσσερις θάνατοι.Tον περασμένο Αύγουστο τα κρούσματα στην Πέλλα ήταν 105, δηλαδή σχεδόν τριπλασιασμός κρουσμάτων. Μόλις στις 2 Οκτωβρίου ο νομός έχει 114 νέα κρούσματα.

Η δήλωση της προέδρου του Εργατικού Κέντρου

«Αναμενόμενη» χαρακτήρισε την εξέλιξη περαιτέρω διασποράς του κοροναϊού στο νομό Πέλλας η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, Θεανώ Ζουρνατζίδου, λέγοντας «εδώ και καιρό ζητούσαμε με επιστολές μας προς την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ τη λήψη πιο αυστηρών μέτρων, αλλά δεν εισακουστήκαμε».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments