Διεθνή

Ντόναλντ Τραμπ: Eτοιμάζεται να κατέβει σε δεύτερο debate μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο

Ντόναλντ Τραμπ: Eτοιμάζεται να κατέβει σε δεύτερο debate μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο
Ντόναλντ Τραμπ: Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού προέδρου Ryan Nobles.

Έτοιμος να επιστρέψει με όλες τις δυνάμεις του στον προεκλογικό αγώνα ενόψει των εκλογών της 3ης Νοεμβρίου είναι ο Ντόναλντ Τραμπ. Ο Ryan Nobles, ένας εκ των εκπροσώπων του Αμερικανού προέδρου, πριν καν βγει από το νοσοκομείο Walter Reed, δήλωσε στα ΜΜΕ ότι ο Τραμπ σχεδιάζει από τώρα την παρουσία του στο debate της 15ης Οκτωβρίου.

Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Εξιτήριο έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. Ο πλανητάρχης ανακοίνωσε τα ευχάριστα λίγο πριν τις επίσημες δηλώσεις του γιατρού του Λευκού Οίκου Σον Κόνλεϊ. Ο πρόεδρος ολοκλήρωσε την δεύτερη δόση ρεμδεσιβίρης το Σάββατο και «σήμερα αισθάνεται καλά», δήλωσε το βράδυ της Κυριακής ο δρ. Μπράιν Γκαριμπάλντι, μέλος της ιατρικής ομάδας του Τραμπ.

Ο θεράπων ιατρός επεσήμανε ότι ο πρόεδρος «συνεχίζει να φαίνεται και να αισθάνεται έτσι» όπως ήλπιζε το ιατρικό επιτελείο προκειμένου να λάβει εξιτήριο τη Δευτέρα και να συνεχίσει τη θεραπεία του στον Λευκό Οίκο.

Το επίπεδο του οξυγόνου στο αίμα του Ντόναλντ Τραμπ έπεσε σε δύο περιπτώσεις από την εμφάνιση των συμπτωμάτων, αλλά είναι καλύτερα και δεν έχει πλέον πυρετό, δήλωσε εξάλλου ο γιατρός του Λευκού Οίκου, Σον Κόνλεϊ, από το στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed. Μετά την αιφνίδια πτώση του οξυγόνου κάτω από το 94% στον πρόεδρο χορηγήθηκε οξυγόνο. Εντωμεταξύ, το απόγευμα της Κυριακής ο Τραμπ άφησε για λίγο το ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ για να επιβιβαστεί σε ένα SUV και να προσεγγίσει πλήθος υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί και τον επευφημούσαν έξω από το νοσοκομείο. Ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει ότι όλες οι «κατάλληλες προφυλάξεις» είχαν παρθεί, ωστόσο πολλοί ήταν αυτοί που επέκριναν την κίνηση του προέδρου, υποστηρίζοντας ότι έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές των πρακτόρων που τον συνόδευαν.

Εντωμεταξύ, ανώτατος σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου διαμήνυσε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει καμία τροποποίηση στα πρωτόκολλα ασφαλείας αναφορικά με τις επερχόμενες προεκλογικές ομιλίες, διαβεβαιώνοντας ότι ήδη τηρούνταν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Σημειώνεται ότι τόσο το τεστ του δημοκρατικού υποψηφίου για το προεδρικό χρίσμα Τζο Μπάιντεν, όσο και το τεστ του αντιπροέδρου Μάικ Πενς και της συζύγου του Κάρεν Πενς βγήκαν αρνητικά.

Θετική στον κορωνοϊό η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Μετά τον Ντόναλντ Τραμπ, έχουν ακολουθήσει στενοί συνεργάτες, γερουσιαστές και πολλοί ακόμα άνθρωποι του προέδρου που βρίσκονται θετικοί στον ιό. Τελευταίο κρούσμα, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου, η  Kayleigh McEnany, η οποία ανακοίνωσε στο Twiter ότι βρέθηκε θετική.

Η ίδια επεσήμανε ότι την Πέμπτη υποβλήθηκε σε τεστ κορωνοϊού, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ακόμη δήλωσε ότι είναι ασυμπτωματική και θα εξακολουθήσει να εργάζεται ακόμα και από απομόνωση. Εξάλλου αυτό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει και ο πρόεδρος Τραμπ. Ότι τίποτα δεν αλλάζει, όλοι εργάζονται κανονικά και δεν θα χρειαστούν αναπληρωματικοί.

Το μήνυμα ότι όλα βαίνουν καλώς προσπαθεί να μεταδόσει με κάθε τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά δυστυχώς γι αυτόν δεν γίνεται πιστευτός. Αφού μετέτρεψε τον χώρο νοσηλείας του σε υπερπολυτελή σουίτα, αφού μετέφερε εκεί το γραφείο του για να μπορεί να εργάζεται, «πιάστηκε στα πράσα» να υπογράφει λευκές κόλλες χαρτί. Το βίντεο που κυκλοφόρησε ο ίδιος ο πρόεδρος έγινε αντικείμενο εξέτασης από τους χρήστες των social media και εντόπισαν την λευκή κόλλα χαρτί.

Στη συνέχεια βούιξε το twitter με την συγκεκριμένη φωτογραφία και με το hashtag #Staged (σ.σ. στημένο) πολίτες κατηγορούσαν τον Πρόεδρο των ΗΠΑ ότι έχει μετατρέψει την θέση του σε ριάλιτι σόου.

Κάποιοι εξέτασαν και τα metadata των φωτογραφιών για να διαπιστώσουν πότε τραβήχτηκαν. Και οι φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί με διαφορά 10 λεπτών και όχι ωρών όπως ήθελε ο Λευκός Οίκος να δείξει. «Ήταν πρωταγωνιστής σε ριάλιτι. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το φαίνεσθαι. Πως θα είναι «προεδρικός» έγραψε κάποιος στο twitter.

Για το λευκό χαρτί που υπέγραφε ένας άλλος σχολίασε: «Είναι η μόνη δουλειά που ξέρει να κάνει. Και στο μυαλό του, όσο μπορεί να προσποιείται πως εργάζεται και οι ψηφοφόροι του το πιστεύουν είναι το ίδιο σαν να έκανε στ’ αλήθεια κάτι».

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου μιλώντας στο Newsweek ανέφερε ότι ο Τραμπ υπέγραψε μόνο χθες 10 έγγραφα». Όταν ρωτήθηκε για τα λευκά χαρτιά ο αξιωματούχος δεν απάντησε. Πριν από αυτό από το μικροσκόπιο πέρασε και το βίντεο που έδωσε ο Λευκός Οίκος στην δημοσιότητα με τον Τραμπ στο νοσοκομείο και με ένα σημείο του που θεωρείται ότι είτε κόπηκε άσχημα στο μοντάζ είτε κόπηκε γιατί έπιασε βήχας τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments