Πολιτική

Μini Lockdown ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς σε μεγάλες Ελληνικές πόλεις

Μini Lockdown ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς σε μεγάλες Ελληνικές πόλεις
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, η Αχαΐα και ο Δήμος Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν σε καθεστώς ειδικών μέτρων. Υποχρεωτική η μάσκα παντού.
Χαρδαλιάς νέα μέτρα: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, η Αχαΐα και ο Δήμος Ιωαννίνων θα λειτουργήσουν σε καθεστώς ειδικών μέτρων. Υποχρεωτική η μάσκα παντού.

Καθεστώς ειδικών μέτρων θα ισχύσει στην Αχαΐα και στο Δήμο Ιωαννίνων, μετά τα αυξημένα κρούσματα που παρουσιάζονται. Μάσκες παντού και περιορισμός της λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τα μεσάνυχτα, είναι κάποια από τα μέτρα που θα εφαρμοστούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.

● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.

● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.

● Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.

● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.

Συναγερμός και στο ΕΚΑΒ της Πάτρας:

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, εκεί βρέθηκε θετικός ένας διοικητικός υπάλληλος, όπως και ένας διασώστης του τομέα Αγρινίου. Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Χαλανδρίτσας Αχαΐας βρέθηκε και δεύτερος γιατρός θετικός στον κορωνοϊό. Σχετικά με τα συνεχόμενα κρούσματα στο υγειονομικό προσωπικό όλης της χώρας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, τονίζει: «Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα και δεν εισακουόμαστε. Τεστ τακτικά σε όλο το προσωπικό και 7ημερη καραντίνα στους συναδέλφους που είναι επαφές με θετικά κρούσματα. Επίσης βελτίωση των μέσων ατομικής προστασίας».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments