Ελλάδα

Κάηκε το δάσος πάνω από τη διάσημη παραλία Ναυάγιο

Κάηκε το δάσος πάνω από τη διάσημη παραλία Ναυάγιο
Φωτιά Ναυάγιο: Σοκαριστικές είναι οι εναέριες εικόνες πάνω από τη διάσημη παραλία μετά τη φωτιά των προηγούμενων ημερών.

Drone κατέγραψε πώς είναι η κατάσταση πάνω από τη διάσημη παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο έπειτα από τη φωτιά που υπολογίζεται ότι κατέκαψε πάνω από 1.500 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι εικόνες είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές.

Δείτε το βίντεο από το drone

Τέθηκε υπό έλεγχο μετά από μεγάλη μάχη των πυροσβεστών

Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος δήλωσε στο ΜEGA «ευτυχώς στην περιοχή κοντά στο Ναυάγιο δεν υπάρχουν σπίτια». Η πυρκαγιά ξέσπασε την Κυριακή 4 Οκτωβρίου και τέθηκε υπό έλεγχο μετά από τις προσπάθειες ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων χθες, Δευτέρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε έξω από το χωριό Βολίμες και με την αλλαγή του ανέμου κατευθύνθηκε προς τη διάσημη παραλία. Να θυμίσουμε ότι στην περιοχή όπου ξέσπασε η φωτιά βρέθηκε και ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Στέφανος Κολοκούρης και ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Π.Υ., Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου Γιάννης Πετρούτσος για τον συντονισμό των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Αρχικά, επιχείρησαν 51 πυροσβέστες, με 2 ομάδες αερομεταφερόμενων πεζοπόρων τμημάτων, 16 οχήματα 6 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, ενώ επίσης υπήρξε και συνδρομή από 5 υδροφόρες που εστάλησαν στο μέτωπο με εντολή της Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ δύσκολη η πυρκαγιά – Θα μπορούσε να είχε στοιχίσει σε ανθρώπινες ζωές

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής μίλησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και έκανε λόγο «για μια πολύ δύσκολή πυρκαγιά, που θα μπορούσε να στοιχίσει εκτός από κατοικίες και ανθρώπινες ζωές».

Όταν ρωτήθηκε για τα αίτια της μεγάλης αυτής καταστροφής δεν έκρυψε τον προβληματισμό του «για ένα μέτωπο που ξεκίνησε σε κοντινή απόσταση από το δρόμο και υπό συνθήκες δυνατών ανέμων που κατά περίπτωση έφταναν και τα 8 μποφόρ», ενώ τόνισε ακόμα ότι «οι δυνατοί και ασταθείς ως προς την κατεύθυνση άνεμοι, η πυκνή βλάστηση, η αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις πρόσβαση των πυροσβεστών έκανε την επιχείρηση εξαιρετικά δύσκολη, αναμένουμε την αυτοψία και την έρευνα του Ανακριτικού».

Τέλος, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης δήλωσε: «Ήρθα στη Ζάκυνθο γιατί κατάλαβα πως πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά που θα μπορούσε να απειλήσει ανθρώπινες ζωές, αλλά και κατοικίες. Όταν ακούμε για τη Ζάκυνθο έχουμε πάντα μια μεγάλη ευαισθησία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments