Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Ανησυχούμε για διασωληνωμένους και πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική

Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Ανησυχούμε για διασωληνωμένους και πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική
Χαράλαμπος Γώγος κορωνοϊός: Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας εξέφρασε την ανησυχία του για τον αριθμό των διασωληνωμένων και την πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική.

Δεν χωράει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε για τα καλά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση τα κρούσματα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Κάτι που προκαλεί έντονη ανησυχία στους ειδικούς είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων που εισέρχονται στις ΜΕΘ καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουν τη μάχη με τον Covid 19.Για το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρθηκε και ο Χαράλαμπος Γώγος σε πρόσφατα συνέντευξή του στο OPEN TV. Σύμφωνα με τον κ. Γώγο, το πιο ανησυχητικό στην Αττική είναι ο αριθμός των διασωληνωμένων και το γεγονός ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ βρίσκεται πάνω από το 50%, ενώ αναφορικά με τη χρήση μάσκας είπε:

«Η χρήση της μάσκας είναι χρήσιμη παντού. Σε συνθήκες συγχρωτισμού είναι υποχρεωτική». Σχετικά με τα μέτρα που υπάρχουν τώρα και αυτά που πρόκειται να εφαρμοστούν, ο καθηγητής ανέφερε: «η παρέμβαση που πρέπει να γίνει είναι να τηρηθούν και να επιτηρηθούν αυστηρά τα υπάρχοντα μέτρα», ενώ διευκρίνισε ότι η επιτροπή δεν θα εισηγηθεί αυστηρότερα μέτρα για την εν λόγω περιφέρεια, ωστόσο τόνισε ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας, παντού.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο νέων περιοριστικών μέτρων

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν μένει με σταυρωμένα χέρια. Άλλωστε οι επιστήμονες έχουν τονίσει πολλές φορές ότι δεν πρέπει να μπούμε στην καρδιά του χειμώνα με τόσα κρούσματα ημερησίως. Το πρωί της Τετάρτης θα γίνει η καθιερωμένη σύσκεψη με την επιτροπή επιστημόνων. Σύμφωνα με το OPEN TV σε αυτή θα γίνει εκτίμηση της κατάστασης και από εκεί αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Σε αυτά, ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους αλλά και αυστηροποίηση των μέτρων, κυρίως στις πλατείες, οι οποίες και ανησυχούν περισσότερο την κυβέρνηση και, μάλιστα, όχι όσο η καθολική χρήση μάσκας. Στο τραπέζι έχει πέσει η αλλαγή ωραρίου σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Αττική, δηλαδή να κλείνουν στις 22:00 αντί για τις 24:00, σκέψη που όμως προβληματίζει το κυβερνητικό επιτελείο, με βασικό γνώμονα τον παράγοντα «οικονομία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments