Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σφοδρές αντιδράσεις για τα χημικά στην πορεία

Δίκη Χρυσής Αυγής: Σφοδρές αντιδράσεις για τα χημικά στην πορεία
Δίκη Χρυσής Αυγής: Αντιδράσεις για την επέμβαση των ματ με χημικά και δακρυγόνα στη μεγαλειώδη αντιφασιστική συγκέντρωση.

Η αντιφασιστική πορεία σήμερα έξω από το Εφετείο συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες κόσμου και μπορεί να συγκριθεί μόνο με πολύ μεγάλα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία της χώρας. Ο κόσμος γέμισε την Αλεξάνδρας και έφτασε από την Κηφισίας μέχρι την Πατησίων. Άνθρωποι όλων των ηλικιών αποφάσισαν να είναι πρωταγωνιστές στην ιστορία που γράφηκε σήμερα με την καταδικαστική απόφαση της ναζιστικής οργάνωσης.

Όταν από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε ότι το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, συνθήματα και κλάματα συγκίνησης. Πολύ σύντομα όμως τα κλάματα συγκίνησης μετατράπηκαν σε κλάματα από τα δακρυγόνα και τα χημικά που άρχισαν να πέφτουν βροχή, με αποτέλεσμα ο κόσμος να υποχωρεί για να μπορέσει να αναπνεύσει.

Σε αυτό συνηγορούν μαρτυρίες διαδηλωτών που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ όπως και καταγγελίες της αντιπολίτευσης που ρίχνουν ευθύνες στον Μιχάλη Χρυσοχΐδη. Ο υπουργός από την μεριά του δήλωσε πως η πορεία αμαυρώθηκε από διαδηλωτές που πέταξαν μολότοφ στα ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της Βούλας Κεχαγιά που δημοσιεύει το ethnos.gr η επίθεση της αστυνομίας ήταν απρόκλητη και αδικαιολόγητη.

Είχα την ευκαιρία να βρίσκομαι κι εγώ εκεί περισσότερο ως ενεργός δημοκρατικός πολίτης παρά ως δημοσιογράφος. Οι συγκεντρωμένοι δεν είχαν πρόσβαση στην Λουκάρεως διότι είχε αποκλειστεί από κλούβες των ΜΑΤ. Για την ακρίβεια δεν υπήρχε καν οπτική επαφή με τον δρόμο που οδηγεί στο Εφετείο. Η μόνη επαφή με την αίθουσα του δικαστηρίου ήταν μέσω των μεγαφώνων που ανακοίνωναν τίς επιμέρους αποφάσεις της έδρας κάνοντας το πλήθος να ξεσπά σε ζητωκραυγές και χειροκροτήματα. Κάποια στιγμή και πριν από την εκφώνηση της απόφασης που έκρινε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή μία “Αύρα” της αστυνομίας πήρε θέση ακριβώς πίσω από τις κλούβες των ΜΑΤ χωρίς να φαίνεται στο ευρύ πλήθος.

Λίγο αργότερα άνδρες των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένοι γύρω γύρω από τις κλούβες έλαβαν εντολή να φορέσουν τις γνωστές αντιασφυξιογόνες ειδικές μάσκες και να τις έχουν στην θέση 1. Όλα αυτά προτού το πλήθος πληροφορηθεί την ετυμηγορία για το εάν η ΧΑ είναι εγκληματική οργάνωση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά την μετάδοσή της ελάχιστοι μέσα σ’ ένα ενθουσιώδες πλήθος χιλιάδων ειρηνικών διαδηλωτών εκσφενδόνισαν μερικά μπουκάλια του νερού προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων. Όμως δεν υπήρξαν κινήσεις εναντίον των ΜΑΤ κάτι που φαίνεται ξεκάθαρα σε όλα τα πλάνα. Η αντίδραση ήταν ακαριαία.

Μέσα σε δευτερόλεπτα ρίψεις χημικών προς το πλήθος και αποθέωση της ….αύρας. Κάπως έτσι η αστυνομία διέλυσε μέσα σε λίγα λεπτά μία μεγαλειώδη συγκέντρωση όλων εκείνων των δημοκρατικών πολιτών που αψηφώντας τους κινδύνους της πανδημίας συγκεντρώθηκαν για να πανηγυρίσουν μία νίκη της Δημοκρατίας. Μια νίκη που χαιρέτισαν με ανακούφιση θεσμοί, πολιτικά κόμματα, σύλλογοι, σωματεία, φορείς, όλος ο δημοκρατικός κόσμος και όλοι όσοι πιστεύουν στη δύναμη της συμμετοχής στήνοντας μία μεγάλη γιορτή δυστυχώς μικρής διάρκειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments