Ελλάδα

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τώρα εκλιπαρούν για ελαφρυντικά – Τι ζητούν Ζαρούλια, Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι

Δίκη Χρυσής Αυγής: Τώρα εκλιπαρούν για ελαφρυντικά – Τι ζητούν Ζαρούλια, Κασιδιάρης και οι υπόλοιποι
Δίκη Χρυσής Αυγής: «Γύρισε ο τροχός» και τώρα τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης μετά την καταδίκη τους, εκλιπαρούν για ελαφρυντικά.

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή, έχει αναγκάσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης -με τη βούλα πλέον- να εκλιπαρούν για ελαφρυντικά στη διαδικασία που συνεχίζεται αφού οι προθέσεις της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη είναι να προχωρήσει όσο πάει τη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη 8/10 αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές των μελών της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής όταν και θα διαφανεί ποιοι από τους κριθέντες ως ένοχοι, θα προφυλακιστούν.

Μετά τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, και τον διαβόητο πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, σειρά για να ζητήσουν ελαφρυντικά είχαν Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχαήλ Αρβανίτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής. Όλοι τους έχουν ζητήσει την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε μέσω του δικηγόρου της την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης. «Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση;» αναρωτήθηκε ο συνήγορος της. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».

Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος από τη δική του πλευρά αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

«Παρεξηγημένος» ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης. «Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών», δήλωσε ο δικηγόρος του, αναφέροντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.

Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη ζήτησε επίσης την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστο άτομο που τήρησε στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν. Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς υπηρέτησε την ελληνική Βουλή και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Ο Γιώργος Γερμενής διεκδικεί και αυτός το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments